ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΣτη Ναύπακτο ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο (εικόνες – video)

Στη Ναύπακτο ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο (εικόνες – video)

Στη Ναύπακτο ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο (εικόνες – video)

Ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός συμμετείχε το πρωί της Κυριακής στο Αρχιερατικό Συλλεί­τουργο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρα­σκευής Ναυπάκτου, προσκεκλημένος από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.

Ο κ. Ιερόθεος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Αιτωλοακαρνανία και έκανε γνωστό ότι η ενθρόνιση του κ. Δαμασκηνού θα γίνει σε 10 περίπου ημέρες.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσου αναφέρθηκε στα πνευματικά και ποιμαντικά χαρίσματα και τις διοικητικές ικανότητες του κ. Δαμασκηνού και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκλογή του.

Αποκάλυψε ότι όταν ανέλαβε τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τον είχε καλέσει  ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος για να του ευχηθεί με αφορμή την έναρξη της τοποτηρητείας  του. Τότε ο κ. Ιερόθεος είχε μοιραστεί μαζί του τις θετικές του σκέψεις του για το πρόσωπο του κ. Δαμασκηνού ενώ στην ομιλία του σημείωσε ότι στην περίπτωση που η Μητρόπολη διχοτομείτο, τότε ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεωργός θα ηγείτο της Μητρόπολης με έδρα το Μεσολόγγι.

Επικαλούμενος το περίφημο έργο του αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, την Κλίμακα, με τίτλο «Προς Ποιμένα», ευχήθηκε στο νέο Μητροπολίτη να γίνει καλός ποιμήν λογικών προβάτων, καλός κυβερνήτης του πλοίου της τοπικής Ἐκκλησίας, καλός ιατρός ψυχών και καλός διδάσκαλος.

Ο κ. Δαμασκηνός, από την πλευρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση, την αγάπη και την πατρική στήριξη και μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Ιερόθεο. Ανάμεσα στα άλλα, θυμήθηκε μια “ανεπανάληπτη” ομιλία του όταν ο ίδιος ήταν δευτεροετής στο Πανεπιστήμιο. Τον χαρακτήρισε δε άριστο Τοποτηρητή της Μητρόπολης και εξήρε την προσφορά του και τη θεολογική του παρακαταθήκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δαμασκηνός στον τοπικό κλήρο και το λαό,  εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του που θα υπηρετήσει με γνώμονα την ενότητα, έναν τόπο φιλοπρόοδο, με ιστορία και παράδοση,  όπως παρατήρησε.

Δείτε τους λόγους των δύο Μητροπολιτών:

 

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες ΕΔΩ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ