Στη Ναύπακτο ο απόγονος του Λάμπρου Τζαβέλλα για τη σύληση του τάφου (βίντεο)

Στη Ναύπακτο βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο απόγονος του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα, Κωνσταντίνος προκειμένου να δει από κοντά την εικόνα που παρουσιάζει ο τάφος.

Ο απόγονος του ευργέτη

Στη Ναύπακτο βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο απόγονος του Στρατηγού Λάμπρου Τζαβέλλα, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, προκειμένου να δει από κοντά την εικόνα που παρουσιάζει ο τάφος του ευεργέτη της πόλης, στο κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου.

Η ανοιχτή μαρμάρινη πλάκα του μνημείου και η ανάδειξη του θέματος της σύλησης,  αρχικά από τον Ανδρέα Κοτσανά και μέσα από τη δημοσίευση του, είχε ως αποτέλεσμα να λάβει πανελλήνιο ενδιαφέρον για την εικόνα του μνήματος, αλλά και για το τι πραγματικά συνέβη.

Πραγματικά δε γνωρίζουμε πώς για ποιους λόγους μετακινήθηκε η μαρμάρινη πλάκα , ωστόσο η παρουσία του απογόνου του Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, καταδεικνύει το ενδιαφέρον της οικογένειας για το γεγονός, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής, με τη μοίρα του τάφου ο οποίος δείχνει σημάδια διαχρονικής εγκατάλειψης από το Δήμο Ναυπακτίας που έχει την  υποχρέωση να τον διατηρεί σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Η οικογένεια αναμένεται να υποβάλλει μηνύσεις κατ΄ αγνώστων προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη μετατόπιση της μαρμάρινης πλάκας ,ενώ από την πλευρά του ο Δήμος δια στόματος δημάρχου Βασίλη Γκίζα, θα αναλάβει την ανακατασκευή του μνήματος και την αποκατάσταση της μνήμης του μεγάλου ευεργέτη της πόλης μας.

Θλιβερό περιστατικό όχι μόνο για την πόλη αλλά και για την Πατρίδα χαρακτηρίζει το περιστατικό με αποκλειστικές του δηλώσεις στο Nafpaktianews ο απόγονος της οικογένειας Κωνσταντίνος Τζαβέλλας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έδωσε φόρο αίματος στην Πατρίδα, ενώ παράλληλα αποτέλεσε Μέγα Ευεργέτη της πόλεως της Ναυπάκτου, κυρίως στα χρόνια της Κατοχής βοηθώντας την πόλη της Ναυπάκτου, ενώ μετά το θάνατό του, άφησε στην πόλη όλη του την περιουσία.

Οφειλόμενη ενέργεια είναι να πέσει άπλετο φως γύρω από την υπόθεση και βεβαίως η αποκατάσταση του τάφου. Δεν είναι πατριώτες όσοι προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες. Είναι χρέος μας να τιμούμε τους προγόνους μας. Ο Λάμπρος Τζαβέλλας, ο ήρωας των βαλκανικών πολέμων του 1912-13 δεν ήταν μόνο δικός μου προπάππος, αλλά ο προπάππος όλων μας κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Πηγή: nafpaktianews.gr

Κοινότητα Αγγελοκάστρου: Θρηνεί το δεύτερο ιερέα της σε μικρό διάστημα