ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΣτη μάχη κατά του κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας

Επτά αρνητικά δείγματα από 1η Οκτωβρίου – αναμένονται τα αποτελέσματα για άλλο ένα

Την επέκταση της λειτουργίας των κέντρων υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ανάμεσα σε αυτά, στη μάχη κατά του κορωνοϊού εντάσσεται και το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, το οποίο σε πρώτη φάση είναι και το μοναδικό με αυτό τον ρόλο στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, από 1η Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας λαμβάνονται δείγματα τα οποία αποστέλλονται στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών για εξέταση covid-19, σε περιπτώσεις που σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος για κορωνοϊό.

Το karvasaras.gr επικοινώνησε με την Διευθύντρια Ρούλα Καραδήμα, σχετικά με αυτό τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που αναλαμβάνει το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας.

Όπως ανέφερε, «Tο Κέντρο Υγείας έχει αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Αυτό θα βοηθήσει την ευρύτερη περιοχή καθώς το Κέντρο Υγείας δεν δέχεται περιστατικά μόνο από την Αμφιλοχία. Τα μισά Περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας έχουν προσέλευση από περιοχές του δήμου Αγρινίου ενώ μεγάλη είναι και η προσέλευση από τον ορεινό Βάλτο, το Ξηρόμερο, μέχρι και περιοχές της Βόνιτσας. Αυτό θα διευκολύνει πολύ τον πληθυσμό για να μην μεταβαίνει στο Αγρίνιο».

Από την 1η Οκτωβρίου το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας έχει αναλάβει αυτό τον κομβικό ρόλο σε μία κρίσιμη συγκυρία, με την Αιτωλοακαρνανία να είναι πλέον ένας από τους νομούς στους οποίους καθημερινά χρεώνονται κρούσματα του κορωνοϊού και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της διασποράς του.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί από το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας στην Πάτρα τουλάχιστον επτά δείγματα για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά. Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα ενός ακόμα δείγματος που έχει σταλεί προς εξέταση.

Σημειώνεται ότι σε δεύτερη φάση, από 15 Οκτωβρίου, θα μπει στη συγκεκριμένη μάχη κατά του ιού και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου.

Δείτε τον πίνακα για την 6η ΥΠΕ:

karvasaras.gr

Τρία Κέντρα Υγείας στη Δυτική Ελλάδα με κρούσματα κορονοϊού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr