ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτενάζει η Εστίασης και η Αναψυχή

Στενάζει η Εστίασης και η Αναψυχή

Στενάζει η Εστίασης και η Αναψυχή

Τα Πνευματικά Δικαιώματα το βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης του κλάδου

Στενάζει η Εστίασης και η Αναψυχή

Ένας ακόμη οργανισμός «χτύπησε την πόρτα» των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής για να εισπράξει χρήματα

 

Πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η γενική συνέλευση του κλάδου Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου της οποίας το βασικό θέμα ήταν ο Οργανισμός Πνευματικών Δικαιωμάτων Gea-Grammo- Ερατώ. Παρουσιάστηκε ποιός είναι ο οργανισμός GEA Grammo- Ερατώ, τι είναι το συγγενικό δικαίωμα, πως εισπράττεται το δικαίωμα αυτό, ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί σε κάθε περίπτωση, αφού υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τον εκάστοτε χρήστη.

Ο οργανισμός Gea-Grammo- Ερατώ είναι ο μόνος αρμόδιος οργανισμός συλλογικής διαχείρισης, που βάση του νόμου 2121/1993 είναι αρμόδιος να διαχειρίζεται και να εισπράττει το συγγενικό δικαίωμα της ηχογραφημένης μουσικής. Επί της ουσίας, αφορά στα δικαιώματα που ζητάει ο οργανισμός αυτός από το κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργεί με ηχογραφημένη μουσική.

Ο τελικός στόχος είναι μια συλλογική συμφωνία, η οποία θα έχει ευνοϊκότερους όρους, τόσο για τους χρήστες, όσο και για τον οργανισμό. Θα γίνει δηλαδή πιο άμεσα η είσπραξη με καλύτερους όρους για τους επαγγελματίες, όπως δήλωσαν η Υπεύθυνη Δημόσιας Εκτέλεσης κα Μαριτίνα Μαμάκου και η Υπεύθυνη Δικηγόρος κα Πολύμνια Ρούμπη.  

Σκοπός είναι, αφού παρουσιαστεί επ’ ακριβώς ο οργανισμός και όλα τα συναφή, να γίνει σε επόμενη φάση μια συλλογική συμφωνία με την αντιπροσωπευτική ένωση όπως κάνει ο οργανισμός με τις αντίστοιχες ενώσεις σε όλη την χώρα. Αυτή την στιγμή μετρά 13 συμφωνίες με τις αντίστοιχες ενώσεις.

Ο πρόεδρος του κλάδου Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου και Περιχώρων κ Χρήστος Τσιρώνης δήλωσε «Είναι ένα θέμα που πονάει τον χώρο γιατί «ξεφυτρώνουν» εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων και ζητούν χρήματα από τα καταστήματά μας. Αυτό δεν είναι το ευκολότερο πράγμα τις εποχές αυτές»

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr