ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣτέφανος Κασσελάκης: Ανέβηκε σε τρακτέρ στην Ημαθία όπως ο Τσίπρας

Στέφανος Κασσελάκης: Ανέβηκε σε τρακτέρ στην Ημαθία όπως ο Τσίπρας

Στέφανος Κασσελάκης: Ανέβηκε σε τρακτέρ στην Ημαθία όπως ο Τσίπρας

Δίπλα στους αγρότες της Ημαθίας βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ανέβει στα τρακτέρ, ακολουθώντας τα βήματα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κασσελάκης άκουσε τα αιτήματα των αγροτών στη Θεσσαλονίκη, ενώ σταμάτησε στην Κουλούρα, όπου αντάλλαξε απόψεις. Ακολούθως, θα μεταβεί στο μπλόκο στο Μακρυχώρι Ημαθίας, ώστε να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα αγροτών, ιδίως οι μικροκαλλιεργητές που βρίσκονται σε περιφερειακά μπλόκα.
Ο Κασσελάκης στη Κουλούρα Ημαθίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα,συνομιλώντας με αγρότες από τα μπλόκα των κινητοποιήσεων είχε πει πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει τα προβλήματα τους». Όπως είπε στη συνέχεια, «είστε αδικημένοι, έχετε κάθε δίκιο να είστε εξοργισμένοι, να είστε στα μπλόκα».

Τα μέτρα που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι:

1. Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.
2. Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7 σεντς η κιλοβατώρα.
3. Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.
4. Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.
5. ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.

6. Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.
7. Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.
8. Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ