ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΤοπικοΣταύρου: «Υπάρχουν ταλέντα»

Σταύρου: «Υπάρχουν ταλέντα»

Τον προπονητή του Ναυπακτιακού Αστέρα, Σταύρο Σταύρου, φιλοξένησε τηλεφωνικά η αθλητική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Δυτικά – 96,1  («Πρώτοι στη μπάλα»). Αναφέρθηκαν αρκετές απόψεις του, τόσο για την ομάδα του, όσο και για το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας, γενικά. Ανάμεσα σ’ αυτά που είπε ο Σ. Σταύρου, ξεχώρισε η ατάκα του – και η βεβαιότητα που την εξέφρασε – πως στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν πολλά ταλέντα. Μίλησε ακόμη για τον διακεκριμένο καθηγητή των ΤΕΦΑΑ και συνεργάτη του Ναυπακτιακού, Αριστομένη Σωτηρόπουλο, τον νεαρό ταλαντούχο Μάριο Βρουσάϊ, τους προπονητές, τη διαιτησία και το επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου. Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά (και περιεκτικά) αποσπάσματα, από τα λεγόμενα του Σταύρου Σταύρου.

 

Για την απρόσμενη εντός έδρας ισοπαλία με την Ακαδημία Ευηνοχωρίου

«Εμείς ως ομάδα θέλουμε να εμπεδώσουμε μια διαφορετική νοοτροπία. Να παίρνουμε στο γήπεδο ό,τι αποτέλεσμα δικαιούμαστε, αν και με την Ακαδημία Ευηνοχωρίου έπρεπε να είναι πολύ καλύτερο. Μιλήσαμε μετά το ματς και είπαμε «πάμε παρακάτω». Οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί αποδέκτες και ανταποκρίνονται σε όσα λέμε».

 

Για το φορμάρισμα του Αστέρα κι αν θα αντέξει

«Από την πρώτη μέρα μαζί με τον κ. Αριστομένη Σωτηρόπουλο ξεκινήσαμε μια προετοιμασία βάσει έμψυχου υλικού  και καθημερινής ενασχόλησης του κάθε παίκτη, γιατί κάποιοι έχουν εργασίες με διάφορες βάρδιες, απογευματινές, βραδινές κ.τ.λ. Έτσι χτίσαμε την προετοιμασία, βέβαια πάντα κάποια κάμψη ή κούραση είναι φυσιολογική. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πρόβλημα και δε νομίζω θα έχουμε στη συνέχεια. Είμαστε ταυτόχρονα σε διαδικασία να εμπλουτίσουμε το έμψυχο δυναμικό, λόγω του ότι μερικά παιδιά έχουν πρόβλημα με τις εργασίες τους. Δεν θα θέλαμε (με τις μεταγραφές) να δημιουργήσουμε θέμα στο υπάρχον ρόστερ, δεν θα γίνουν με αυτοσκοπό το πρωτάθλημα, αλλά για να ξεκουράσουμε μερικούς παίκτες.  Θέλουμε να διατηρήσουμε το καλό κλίμα».

 

Θέμα «Μάριος Βρουσάϊ»

«Είναι ένα παιδί 16-17 χρονών, ώριμος ποδοσφαιριστής εγκεφαλικά και πρέπει να φύγει να παίξει ποδόσφαιρο, όχι στη β΄ ομάδα αλλά ως επαγγελματίας. Είναι και γι’ αυτόν δύσκολο γιατί μπήκε σε ένα πρωτάθλημα που δεν ήξερε. Όμως ανταποκρίνεται και πολλές φορές κάνει πράγματα πριν ακόμα του τα δείξουμε. Έχει όλα τα στοιχεία. Πιστεύω πρέπει να ολοκληρώσει τη σεζόν και να δείξει το καλοκαίρι αυτά που μπορεί. Έχει μυαλό ποδοσφαιρικό, είναι πειθαρχημένος και το θέλει. Θα κάνει το άλμα. Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες του κέντρου, τον παρακολουθούν σε κάθε αγώνα».

 

Θέμα διαιτησίας

«Σε όλες τις ομάδες βλέπω σοβαρούς ανθρώπους στους πάγκους και γενικότερα. Πρέπει να μην δημιουργούνται θέματα με ένα λάθος σφύριγμα, όλοι κάνουμε λάθη. Εγώ προσπαθώ να μην μιλάω για την διαιτησία πλέον, κοιτάζω την ομάδα μου. Εμείς μέχρι τώρα δεν έχουμε αδικηθεί, πάντως».

 

Στόχος και άνοδος

«Δεν έχουμε ποδοσφαιριστές με μεγάλες απολαβές. Είμαστε ήρωες που κρατιέται εκεί η ομάδα. Θα δούμε για δυο – τρεις επιλογές μεταγραφών, πάντα παιδιά της περιοχής για να συμπληρώσουν τους υπόλοιπους. Δεν θέλουμε παίκτες που να προέρχονται από επαγγελματικές ομάδες και να προκαλέσουμε ανισότητες.  Δημιουργήσαμε μια ομάδα για να πάει μέχρι εκεί που μπορεί να πάει. Αν είναι πρώτη των πρώτων θα το δεχθούμε, το θέλουμε. Αν καταλάβουμε άλλη θέση, σκοπός μας θα είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να βαδίζουμε στη νοοτροπία που θέσαμε απ’ την αρχή».

 

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος

«Σαν διοργάνωση έχει κάνει βήματα μπροστά, σε σχέση με το παρελθόν. Αγωνιστικά, βλέπω ταλέντα σε πολλές ομάδες. Είναι 3-4 ομάδες βάσει αποτελεσμάτων που δείχνουν να έχουν περισσότερες δυνατότητες, ο Όμηρος, ο ΑΕΜ, εμείς και η Παλαιομάνινα θα έλεγα. Αν κάποια άλλη ομάδα μπορεί για τετράδα, θα φανεί στο δεύτερο γύρο».

 

Οι προπονητές της Αιτωλοακαρνανίας

«Υπάρχουν αρκετοί έμπειροι προπονητές, βλέπω ότι πολλοί ασχολούνται, δουλεύουν και είναι αξιόλογοι και πρέπει να μπουν κι άλλοι που μπορούν, ή δεν μπορούν. Υπάρχει ένα μικρό έλλειμμα στην ενημέρωση που είναι πολύ σημαντικός τομέας. Παίρνοντας παραστάσεις ανοίγει το μυαλό. Ο Σύνδεσμος Προπονητών κάνει ενέργειες, ίσως πρέπει και η ΕΠΣ με τον Παναιτωλικό να συνεισφέρουν σ’ αυτή την κατεύθυνση».

 

Όχι στη βία

«Θα ήθελα να προσθέσω, ότι πρέπει να εκλείψει η βία από τα γήπεδα. Δεν υπάρχει λόγος. Γιατί τόσες ύβρεις; Θα χάσει μια ομάδα αν την βρίζουν; Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία σ’ αυτό πρώτα απ’ τις ίδιες τις ομάδες. Εμείς από μόνοι μας να σταματήσουμε να δημιουργούμε τέτοια φαινόμενα».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr