ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣτάθηκε στο ύψος της η εστίαση στην Ελλάδα

Στάθηκε στο ύψος της η εστίαση στην Ελλάδα

Στάθηκε στο ύψος της η εστίαση στην Ελλάδα

Έστειλαν τα κλειδιά στον υπουργό, στη Γαλλία όμως στέλνουν τα εσώρουχά τους στον πρωθυπουργό

Κράτησε επίπεδο είναι αλήθεια η εστίαση στην Ελλάδα στις αντιδράσεις της για το πολύμηνο lockdown. Στην Ελλάδα η πιο «ακραία» αντίδραση ήταν οι επαγγελματίες του κλάδου να στείλουν τα κλειδιά των επιχείρησεών τους στον Άδωνι Γεωργιάδη. Στη Γαλλία όμως οι αντίστοιχες αντιδράσεις για το lockdown έχουν πάει πολλά βήματα παρακάτω.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex θα παραλάβει πληθώρα…εσώρουχων αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εσωρούχων που παραμένουν κλειστά, επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να επισημάνουν τον αγώνα για επιβίωση που δίνουν οι μικρές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια του Lockdown λόγω κορονοϊού.

Τα εσώρουχα προέρχονται από ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων ρούχων σε όλη τη Γαλλία, οι οποίοι υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση να παραμείνουν κλειστοί λόγω της πανδημίας, όπου το lockdown έχει προβλέψει εξαιρέσεις για βασικές επιχειρήσεις και οι πωλητές εσωρούχων λένε ότι σίγουρα θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη λίστα.

Όσοι συμμετέχουν σε αυτή την διαμαρτυρία ανήκουν στην ομάδα Action Culottée, η οποία έχει μια σελίδα στο Facebook όπου οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν δημοσιεύσει τις επιστολές και τις φωτογραφίες των εσωρούχων τους πριν τα στείλουν στον γάλλο πρωθυπουργό.

Μια επιστολή από την ομάδα υποστηρίζει ότι όλο το εμπόριο είναι απαραίτητο ανεξάρτητα από το τι υπαγορεύει η κυβέρνηση. “Θα βρεις στο πακέτο ένα στοιχείο της καθημερινής ζωής που θεωρείται μη ουσιώδες από την κυβέρνησή σου: εσώρουχα”, αναφέρει η επιστολή και προσθέτει: “Ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ακόμη και δισκοπωλεία έχουν χαρακτηριστεί “βασικές” επιχειρήσεις. Τι γίνεται όμως με τα εσώρουχα; Δεν είναι θέμα υγιεινής και προστασίας;”.

Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Θέσεις εργασίας για σερβιτόρους/ες & barista

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr