ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΗ στάση του αστικού στο Πανεπιστήμιο δείχνει εγκατάλειψη

Η στάση του αστικού στο Πανεπιστήμιο δείχνει εγκατάλειψη

Η στάση του αστικού στο Πανεπιστήμιο δείχνει εγκατάλειψη

Η αλήθεια είναι ότι γενικά οι στάσεις των αστικών λεωφορείων δεν είναι και το φόρτε του Αγρινίου αλλά η εικόνα μπροστά στην είσοδο στο Πανεπιστήμιο (ή ό,τι απέμεινε από αυτό) έχει και μια σημειολογική ερμηνεία. Ένα σημείο της πόλης που ήταν από τις προσεγμένα της πριν μερικά χρόνια, τώρα μοιάζει όλο και πιο παρατημένο. όλο και πιο κοντά στην υποβάθμιση.

Η στάση του αστικού στο σημείο δεν είναι μόνο με σπασμένη οροφή και γεμάτη από αγγελίες και ενοικιαστήρια(μεγάλη μάστιγα στην περιοχή, παντού κολλάνε άπαντες ενοικιαστήρια!) αλλά πλησιάζει κοντά και στην γενικότερη κατάρρευση.

Κάποια στιγμή είχε μπει και μηχάνημα για αυτόματη προμήθεια εισιτηρίων αλλά, όπως αναμενόταν, δεν άντεξε παρά ελάχιστο χρόνο και ξηλώθηκε άμεσα από τους γνωστούς-αγνώστους.

Η εικόνα που δίνει μαζί με τα συνθήματα στους τοίχους και την όχι και τόσο φροντισμένη πρόσοψη των κτιρίων δεν είναι και η πιο κολακευτική.

Δεν είναι το ζήτημα μόνο αισθητικό όμως. Είναι και χρηστικό ευρύτερα για τους πολίτες της περιοχής, εκτός των φοιτητών. Έρχεται χειμώνας και δεν θα υπάρχει καταφύγιο από την βροχή ακόμη και για αρκετούς ηλικιωμένους που παίρνουν λεωφορείο.

Τα οικονομικά των πολιτών δεν είναι καλά και η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μια κάποια λύση, ειδικά σε αυτές τις περιοχές μακριά από το κέντρο.

Εφημερίδα Συνείδηση

Α.Ο Αγρινίου: Πρώτος επίσημος αγώνας σήμερα με τον Πρωτέα Βούλας – Δείτε live τον αγώνα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ