ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΣταματούν οι παρακρατήσεις στους λογαριασμούς των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ

Σταματούν οι παρακρατήσεις στους λογαριασμούς των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ

Σταματούν οι παρακρατήσεις  στους λογαριασμούς των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ

Σταματούν οι παρακρατήσεις

στους λογαριασμούς των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΓΑ

Πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιτωλοακαρνανίας Σπ.Κοτοπούλης: «Είναι ψίχουλα, προσπαθούν να διαχειριστούν την ακραία φτώχεια. Δεν θα αλλάξει κάτι»

 

Μέτρα άμεσης ανακούφισης συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, όπως οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, έχει την πρόθεση να υλοποιήσει το Υπουργείο Οικονομικών. Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι θα αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΟΓΑ με χαμηλά χρέη, συνταξιούχων δηλαδή, που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη έως και πεντακόσια ευρώ. Μέχρι τώρα, γίνεται παρακράτηση-μπλοκάρισμα των λογαριασμών τους και δεν μπορούν να έχουν συναλλαγές μέσω τραπεζών. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί κατασχετήρια σπιτιών για φορολογικά χρέη, που έχουν συσσωρευτεί λόγω απλήρωτου χαρατσιού ή ΕΝΦΙΑ.

Παρά το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών έως και χίλια πεντακόσια ευρώ, οι δεσμεύσεις δεν αίρονται, αφού έχουν «κλειδώσει» νωρίτερα από την στιγμή που ο εκάστοτε οφειλέτης υποβάλει την δήλωση περί ακατάσχετου λογαριασμού στο Taxisnet. Συνεπώς, ουκ ολίγες φορές πολλοί ενώ τους κατατίθενται τα χρήματά τους δεν μπορούν να τα εισπράξουν.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας κ. Σπύρος Κοτοπούλης, ερμηνεύοντας αυτή την κυβερνητική κίνηση, μέσα από την καθημερινότητα των αγροτών και των συνταξιούχων αγροτών, δηλώνει ότι η κυβέρνηση μοιράζοντας ψίχουλα επιχειρεί να διαχειριστεί την ακραία φτώχια. «Είναι κοροϊδία, δεν θα επηρεάζει καθόλου την δύσκολη καθημερινότητα. Έτσι είναι και αυτό με τις δόσεις των χρεών του ΟΓΑ. Αφορά την πλειοψηφία των αγροτών γενικά, αλλά και στο νομό. Η ουσία όμως είναι η ίδια, οι αγρότες θα συνεχίζουν να έχουν τα προβλήματα που είχαν».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr