ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣτα πάντα έχουν δώσει… pass αλλά στα δάνεια κάνουν… bypass! 

Στα πάντα έχουν δώσει… pass αλλά στα δάνεια κάνουν… bypass! 

Στα πάντα έχουν δώσει… pass αλλά στα δάνεια κάνουν… bypass! 

Όπως είχαν επισημάνει πολλοί στη χώρα, το πρόγραμμα βοήθειας των πιο ευάλωτων δανειοληπτών -το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες– αφορά μόλις 30.000 νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Ακριβώς γι’ αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες!

Χιλιάδες άνθρωποι που με τα χίλια ζόρια κατάφεραν να φανούν συνεπείς στα δάνειά τους μετά από τις αλλεπάλληλες κρίσεις εδώ και 12-13 χρόνια, βλέπουν πλέον ότι κακώς το έπραξαν, θα ήταν χίλιες φορές καλύτερα να κάνουν ό, τι έκαναν χιλιάδες μπαταξήδες δίπλα τους. Να “πιστολιάσουν” τις υποχρεώσεις τους!

Την Πέμπτη η ΕΚΤ ετοιμάζεται για άλλο ένα 0,5% αύξηση επιτοκίων δανεισμού κι αυτό αναμένεται να αποτελειώσει τους δανειολήπτες. Όπως λένε αυτοί που ξέρουν, κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο για ένα δάνειο σπιτιού 150.000 ευρώ ο μέσος δανειολήπτης θα κληθεί να πληρώσει κάπου 150 ευρώ παραπάνω τον μήνα! Ποιος μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο; Ελάχιστοι.

Οπότε, το μέγα ερώτημα που ανακύπτει είναι πως γίνεται στην κυβέρνηση να έχουν σκεφτεί τόσα και τόσα… pass αλλά τα δάνεια να τα προσπερνούν με… bypass;

Υπάρχουν ενισχύσεις για ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς κι ένας Θεός ξέρει τι θα προκύψει ακόμα μέχρι τις εκλογές.

Βενζίνη, ρεύμα, ενοίκιο, παιδιά, αναπηρίες, στρέμματα γης, διακοπές, ψώνια στο μανάβικο, όλα με κάποιον τρόπο επιδοτούνται με κάποιο πρόγραμμα τύπου… pass.

Το μόνο που μένει βράχος απέναντι στο Κράτος είναι τα χρωστούμενα των πολιτών σε δάνεια. Προσέξτε, όχι προς το ίδιο αλλά προς τις τράπεζες!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Με τα κόμικς ανά χείρας περισώθηκε η υπόληψη της Βουλής;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ