ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣτα όρια τους οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Προειδοποιητική στάση εργασίας και στο Κ.Υ. Αγρινίου (εικόνες)

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Προειδοποιητική στάση εργασίας και στο Κ.Υ. Αγρινίου (εικόνες)

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Προειδοποιητική στάση εργασίας και στο Κ.Υ. Αγρινίου (εικόνες)

Με δίωρη στάση εργασίας από τη μία έως τις τρεις μετά το μεσημέρι συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου στην προειδοποιητικού χαρακτήρα κινητοποίηση της Ομοσπονδίας τους  προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απροθυμία του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις σε σοβαρά προβλήματα.

Στα όρια τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα οι οποίοι προειδοποίησαν ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας την απροθυμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Ο Σεραφείμ Τσιουγκρής, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  (Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ.) που συμμετείχε στην κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου, μιλώντας στο sinidisi.gr,  κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό την ώρα που  διοικητικό, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. “Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια τους και υπάρχουν συνάδελφοι σε Κέντρα Υγείας που δεν παίρνουν ούτε τα ρεπό τους. Το καλοκαίρι μάλιστα προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολο μιας και έχει γίνει αναστολή των αδειών εδώ και ένα χρόνο περίπου. Είναι τόσο επιβαρυμένο το προσωπικό που δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του το επόμενο διάστημα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιουγκρής. Τόνισε επίσης την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού και μονιμοποίηση του επικουρικού.

Εξαντλημένοι και απλήρωτοι

Στα αιτήματα της Ομοσπονδίας συμπεριλαμβάνεται η καταβολή των υπερωριών των εργαζομένων οι οποίοι “καλούνται να συνεχίζουν να εργάζονται σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς ρεπό, απλήρωτοι και εξαντλημένοι”.  Η καθυστέρηση που παρατηρείται, όπως καταγγέλλεται,  αφορά διάστημα πολλών μηνών και δεν δικαιολογείται με επιχειρήματα ούτε οικονομικού ούτε διοικητικού χαρακτήρα.

“Η πρόσφατη προβλεπόμενη 7ήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, δεδομένων των ελλείψεων σε προσωπικό σε πολλά Κέντρα Υγείας, να υλοποιηθεί σε Κ.Υ. όπου υφίσταται η δυνατότητα του προσωπικού. Να καθοριστεί η ενδεδειγμένη και ασφαλής ιατρικά, ακριβής ώρα διενέργειας των εμβολιασμών” είναι ορισμένα ακόμα από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας των μελών του κλάδου.

Ζητούν επίσης την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Προσανατολίζονται σε κινητοποίηση 24ωρης διάρκειας 

Στην περίπτωση που το αρμόδιο Υπουργείο δεν επιδείξει την προσοχή που οφείλει  τότε, όπως επισημάνθηκε από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. Σεραφείμ Τσιουγκρή, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα έχουν 24ωρη διάρκεια. Πάντως σήμερα τα εμβόλια έγιναν κανονικά στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου. “Ανησυχούμε για τον Έλληνα πολίτη και συμπαραστεκόμαστε στην ανάγκη του να κάνει τα εμβόλια, όμως τα προβλήματα μας είναι πραγματικά σοβαρά γι’ αυτό και ζητούμε την κατανόηση του κόσμου” σχολίασε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

 

 

 

Καλύβια: Μόνο 1 θετικό rapid test από τα 99 που ελήφθησαν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr