ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣτα μπλόκα οι αγρότες – Περιμένουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη

Στα μπλόκα οι αγρότες – Περιμένουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη

Στα μπλόκα οι αγρότες – Περιμένουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη

Σε αναμονή αλλά και εγρήγορση ο αγροτικός κόσμος που παραμένει στα μπλόκα, την ώρα που η κυβέρνηση μελετά τρόπους, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Oικονομικών, για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή μέρους αυτής στους αγρότες.

8ωρος αποκλεισμός της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής

Σε 8ωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και στα δύο ρεύματα, προχωρούν οι αγρότες στα Νέα Μουδανιά. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης -σύμφωνα με πληροφορίες- οι αγρότες θα στρώσουν το οδόστρωμα με ελιές. Είναι η πρώτη φορά που θα προχωρήσουν σε πολύωρο αποκλεισμό οι αγρότες της Χαλκιδικής. Το προηγούμενο διάστημα έκαναν συμβολικούς δίωρους αποκλεισμούς. Το μπλόκο ενισχύθηκε καθώς ήρθαν και μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής. Από εναλλακτικούς δρόμους θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Αγρότες: Περιμένουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για «λύση στα χρόνια προβλήματά τους»

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, τηρώντας στάση αναμονής, 48 ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση της δεκαπενταμελούς επιτροπής εκπροσώπων τους, με τον πρωθυπουργό αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα τους.

Σε αναμονή αλλά και σε εγρήγορση παραμένουν οι αγρότες της Καστοριάς, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συναδέλφων τους με τον πρωθυπουργό.

«Ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας μέσα από ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βγεί από την σύσκεψη που θα έχουν οι εκπρόσωποί μας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό » σημειώνει ο Μάνος Θωμάς, μέλος συντονιστικής επιτροπής αγροτών Καστοριάς .

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς ήρθε μια θεομηνία Daniel για να φέρει στην επιφάνεια παθογένειες τόσων ετών» αναφέρει ο Κώστας Μητροδήμος, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Πλατυκάμπου.

Σ. Κελέτσης, υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης : Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και εμείς και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός

«Όπως αντιλαμβάνεστε το πλαίσιο είναι ήδη ως ένα βαθμό δεδομένο. Η κυβέρνηση έχει πει τις θέσεις της, από εκεί και πέρα, είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, τόσο ως υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και Η κυβέρνηση στο σύνολό της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» επισήμανε ο Σταύρος Κελέτσης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαμαρτυρία μπροστά στον Λευκό Πύργο, με άδειες κυψέλες έκαναν οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλονίκης, τοποθετώντας τις κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης.

Μπλόκο από κλούβες της αστυνομίας, βρήκαν μπροστά τους τα τρακτέρ των αγροτών στα Μάλγαρα.

Οι αγρότες των Μαλγάρων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού. Ωστόσο συνάντησαν τον φραγμό της αστυνομίας.

«Σε ένδειξη καλής θέλησης προς την κυβέρνηση και προς το ραντεβού της Τρίτης, κατανοήσαμε και δεν κλείσαμε τον δρόμο. Όλος ο λαός είναι μαζί μας, η κυβέρνηση λέει πως έχουμε δίκιο, αλλά το δίκιο δεν χορταίνει και δεν γεμίζει την τσέπη. Πρέπει να καταλάβω ότι πρέπει να δώσουν κάποιες λύσεις» σημειώνει ο Κώστας Ανεστίδης αγρότης από το μπλόκο Μαλγάρων.

«Δεν πρόκειται να φύγουμε, περιμένουμε απόφαση Τρίτης. Ο κ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει το μέλλον μας. Πλέον αυτός είναι ο αρχηγός μας. Ή θα μας στείλει πίσω εκεί που ανήκουμε, ή θα μας βγάλει τελείως στον δρόμο» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Στέφης, αναφέρει επίσης από τον μπλόκο Μαλγάρων.

Τρόπους για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή μέρους αυτής, στους αγρότες, μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών.

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση μελετά τρόπους να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή μέρος αυτής

«Μελετούμε ιδέες για να δούμε με πιο τρόπο και όσο πιο γρήγορα γίνεται να επιστραφεί αυτό. Προφανώς υπάρχουν σκέψεις από την πλευρά μας, αλλά δεν είναι σωστό να σας πω τώρα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Οι αγρότες συνεχίζουν με συμβολικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, έως ότου πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ