ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Στα κάγκελα» οι κομμωτές και στο Αγρίνιο με τα νέα μέτρα

«Στα κάγκελα» οι κομμωτές και στο Αγρίνιο με τα νέα μέτρα

«Στα κάγκελα» οι κομμωτές και στο Αγρίνιο με τα νέα μέτρα
  • «Στα κάγκελα» οι κομμωτές με τα νέα μέτρα
  • Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι και το κλείσιμο των κομμωτηρίων πανελλαδικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
  • Τι  αναφέρει η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Κομμωτών – Κομμωτριών Μαρία Σωτηροπούλου

Σε εφαρμογή μπαίνουν από αύριο Σάββατο τα νέα μέτρα που αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, τα οποία βασίζονται στους αυξημένους ελέγχους, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και σε αυτούς που «τρέχουν» για να καλύψουν άλλες ανάγκες ή υποχρεώσεις όπως λ.χ. να επισκεφτούν εμπορικά καταστήματα, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και κομμωτήρια.

Από αύριο το «διαβατήριο» των ανεμβολίαστων  θα είναι μόνο το αρνητικό αποτέλεσμα του rapid test και του PCR. Τότε και μόνο τότε θα μπορούν  να εισέλθουν σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις!

Με την εξαγγελία των μέτρων αυτών τα τηλέφωνα σε πανελλαδικό επίπεδο πήραν «φωτιά», ώστε οι ανεμβολίαστοι να κλείσουν ραντεβού για να περιποιηθούν την κόμμωσή τους, καθώς από το Σάββατο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, ενώ το κόστος για τους ανεμβολίαστους που θέλουν να καλύψουν τέτοιου είδους ανάγκες θα εκτοξευτεί!

Το μηνιαίο κόστος για τους ανεμβολίαστους από αύριο θα ξεκινά από τα 80ευρώ, τα οποία ουσιαστικά θα καλύπτουν τις δραστηριότητες τεσσάρων ημερών, ενώ αν κάποιος θελήσει να καθίσει σε ένα μαγαζί ή να ψωνίσει τις υπόλοιπες τρεις ημέρες της εβδομάδας, τότε θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε νέο έλεγχο!

Υποφέρει ο κλάδος από την παραοικονομία

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Κομμωτών – Κομμωτριών και Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων Μαρία Σωτηροπούλου μιλώντας στη «Σ» ανέφερε: «τα μέτρα της κυβέρνησης είναι βούτυρο στο ψωμί των πλανόδιων κομμωτών – κομμωτριών. Οι ανεμβολίαστοι θα κατευθυνθούν προς αυτούς. Στο Αγρίνιο οι κομμωτές και οι κομμώτριες είναι εξοργισμένοι με τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει. Τα ραντεβού από τους ανεμβολίαστους δεν έχουν μεγάλη, αξιόλογη,  αύξηση. Ναι μεν υπάρχει μια τάση να κουρευτούν και το Σάββατο να είναι έτοιμοι, αλλά δεν τίθεται θέμα μεγάλης αύξησης.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Κομμωτών – Κομμωτριών και Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών – Κομμωτριών Αγρινίου και Περιχώρων Μαρία Σωτηροπούλου

Το κακό είναι ότι οι πλανόδιοι δραστηριοποιούνται σε ποσοστό της τάξεως του 80%. Γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία τους, αλλά ο νόμος δεν μας επιτρέπει να κινηθούμε. Το γνωρίζει και η κυβέρνηση για την παραοικονομία στον κλάδο της κομμωτικής και μάλιστα το έχει παραδεχθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης. Έχουμε απευθυνθεί ουκ ολίγες φορές στα αρμόδια υπουργεία για να παταχθεί αυτό το φαινόμενο, έχουμε καταθέσει επίσημα προτάσεις για την πάταξη της παραοικονομίας τον κλάδο μας, αλλά δεν γίνεται τίποτε και ουδείς ασχολήθηκε».

Από Δευτέρα ξεκινούν σταδιακά οι κινητοποιήσεις

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις επιχειρήσεις μας ως μοχλό πίεσης για τους ανεμβολίαστους»

Σύμφωνα με την κ.Σωτηροπούλου: «ο κόμπος έφτασε στο χτένι, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις. Σε τοπικό επίπεδο, σαν αρχή, θα στείλουμε υπομνήματα στους βουλευτές για να πάρουν θέση, στον Περιφερειάρχη κλπ. Θέλουμε σύμμαχο τον λαό και όλοι πρέπει να προστατευτούμε.

Μέσα από τις επιχειρήσεις υπάρχει οικονομία, αυτές προσφέρουν στον κορβανά του κράτους για να υπάρχουν χρήματα για τα έξοδα και τις συντάξεις και δεν γίνεται να είναι απροστάτευτες και να χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης. Οι ίδιοι οι πολίτες, οι Αγρινιώτες και όλοι οι Έλληνες, πρέπει να πατάξουν την παραοικονομία.

Την Δευτέρα θα κάνουμε την πρώτη μας κινητοποίηση στην Αθήνα. Επιλέξαμε να κάνουμε κινητοποίηση στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ θα υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις. Στο τραπέζι μας έχουμε βάλει και το κλείσιμο όλων των κομμωτηρίων πανελλαδικά ως ένδειξη διαμαρτυρίας».

Όλοι οι πελάτες μας μέσα από όλη αυτή την κατάσταση έχουν καταφύγει στους πλανόδιους, στην παραοικονομία δηλαδή και τα καταστήματά μας ακροβατούν και παλεύουν να κρατηθούν, γιατί η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις επιχειρήσεις μας ως μοχλό πίεσης για τους ανεμβολίαστους, είμαστε το εξιλαστήριο θύμα, τονίζει η κα. Σωτηροπούλου, η οποία συμπληρώνει:

«παίρνουν έναν ΚΑΔ χωρίς να εξετάσουν την ιδιαιτερότητα του κάθε κλάδου και χωρίς να δουν ποιους κινδύνους εγκυμονεί μια απόφαση, ενώ παράλληλα δεν προφυλάσσουν και τους εμβολιασμένους. Έχει αποδειχθεί πως μπορούμε και οι εμβολιασμένοι να νοσήσουμε και την ίδια στιγμή δεν μπαίνουν ούτε στον κόπο να σκεφτούν να χρηματοδοτήσουν rapid test και για τους εμβολιασμένους. Να έχουμε ουσιαστική προστασία, να έχουμε δωρεάν τεστ».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 133 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία 6.909 σε όλη την χώρα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr