ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΣτα διαχρονικά ρεκόρ θερμοκρασίας το Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ)

Στα διαχρονικά ρεκόρ θερμοκρασίας το Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ)

Στα διαχρονικά ρεκόρ θερμοκρασίας το Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ)

Θα «σπάσουν» τα θερμόμετρα το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Δείτε στον πίνακα του meteo.gr τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από το 1950 έως σήμερα αλλά και την θερμοκρασία που θα έχουν οι θάλασσες.

Ακριβώς στα μισά του ο μήνας Μάιος μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά στον καιρό. Οι εξαιρετικά θερμές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια τμήματα το Σαββατοκύριακο 16-17/05 θα σημειώσουν ρεκόρ για τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες.

Η θερμή μεταφορά αερίων μαζών στην στάθμη των 850 hPa (περίπου σε υψόμετρο 1500μ από τη θάλασσα).
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και τη Δευτέρα , ενω από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 10 με 12 βαθμών Κελσίου

Ενσωματωμένο βίντεο

Οι θερμοκρασίες της θάλασσας

Οι θερμοκρασίες της θάλασσας θα είναι κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές και θα κυμαίνονται μεταξύ 18 και 21 βαθμών Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να εντοπίζονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις χαμηλότερες στο Βόρειο Αιγαίο και στη Θάλασσα των Κυθήρων, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.

Τέλος οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

πηγή: meteo.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr