ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣπουδαίο αθλητικό γεγονός: “Lake Volley” στην Τριχωνίδα, 24 και 25 Αυγούστου στο Κτήμα Πιθάρι

Σπουδαίο αθλητικό γεγονός: “Lake Volley” στην Τριχωνίδα, 24 και 25 Αυγούστου στο Κτήμα Πιθάρι

Σπουδαίο αθλητικό γεγονός: “Lake Volley” στην Τριχωνίδα, 24 και 25 Αυγούστου στο Κτήμα Πιθάρι

Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός έρχεται να “δέσει” με το καθιερωμένο πια “Lake Party” στην Τριχωνίδα και το Κτήμα Πιθάρι. Πρόκειται για το τουρνουά beach volley με την ονομασία “Lake Volley” στις 24 και 25 Αυγούστου που αναμένεται να “σφραγίσει” το φετινό καλοκαίρι.

Το γεγονός είναι στο επίσημο καλεντάρι της Ομοσπονδίας Βόλεϊ για το 2023 και πληροφορίες υπάρχουν στο site του Lake Party(www.lakeparty.gr). Το τουρνουά θα περιλαμβάνει αγώνες ανδρών, γυναικών και U16 Junior.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τις 21/8.

Ολόκληρη η προκήρυξη του τουρνουά:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY

ΚΤΗΜΑ ΠΙΘΑΡΙ – LAKE PARTY 2023

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

LakePartyTrichonida2023 beach volleyball tournament

Ημερομηνία διεξαγωγής: 24-25          Αυγούστου 2023

Τεχνική σύσκεψη Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, ώρα 09.30

Ώρα έναρξης Αγώνων: Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, ώρα 10.00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Δήμος Αγρινίου –Κτήμα «Πιθάρι» Λίμνη Τριχωνίδα

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

-Το τουρνουά είναι ανοιχτό σε κάθε ηλικία και αθλητικό επίπεδο.

– Οι ομάδες είναι Ανδρών, Γυναικών &Under16

– Με τη δήλωση συμμετοχής, κάθε αθλητής αποδέχεται ότι φέρει την ευθύνη για την προσωπική του υγεία.Οι αθλητές θα προσκομίζουν την κάρτα υγείας τους και οφείλουν να έχουν ατομική ασφαλιστική κάλυψη. O διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες που μπορεί να προκύψουν από ατυχήματα κατά τον αγώνα και γενικά κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.

-Το παράβολο συμμετοχής είναι 10€ ανά ομάδα. Πληρώνεται στην οργανωτική επιτροπή ΠΡΙΝ την έναρξη του τουρνουά.

– Συμμετοχές ομάδων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 21 Αυγούστου και ώρα 15.00 με αποστολήτης συμπληρωμένης φόρμαςστο σύνδεσμο  https://lakeparty.gr/lake-volley, ή στο τηλέφωνο 6972-331669.

– Ομάδες που θα δηλώνουν συμμετοχή μετά την καθορισμένη προθεσμία θα αποφασίζεται η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και με ποιους όρους από την οργανωτική επιτροπή.

– Μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής δεν επιτρέπονται αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, εκτός από τις περιπτώσεις αποδεδειγμένων τραυματισμών (με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης) και μόνο μέχρι 2 ώρες ΠΡΙΝ την τεχνική σύσκεψη. Σε περίπτωση τραυματισμού κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα θεωρείται ελλιπής και αποκλείεται.Σε περίπτωση που δηλωθεί έγκαιρα τραυματισμός από έναν από τους δυο αθλητές / αθλήτριες μίας ομάδας, ο άλλος αθλητής μπορεί να συμμετάσχει σε νέα ομάδα που είχε δηλώσει συμμετοχή και έμεινε και αυτή ελλιπής. Επίσης, μπορεί να συμμετέχει με αθλητή / αθλήτρια που δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στο συγκεκριμένο Τουρνουά.

– Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης η ομάδα θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει την οργανωτική επιτροπή ΠΡΙΝ από την τεχνική σύσκεψη του Προκριματικού Τουρνουά ( για ομάδες που μετέχουν σε αυτό ) ή ΠΡΙΝ την τεχνική σύσκεψη του κυρίως Ταμπλώ (για ομάδες maindraw).

2.ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστούν από την οργανωτική επιτροπή θα πραγματοποιηθούν οι Τεχνικές Συσκέψεις Προκριματικού και Κυρίως Ταμπλώ. Οι ομάδες οφείλουν να πληροφορηθούν τις ακριβείς ημέρες και ώρες διεξαγωγής του. Η συμμετοχή των αθλητών – αθλητριών στις τεχνικές Συσκέψεις είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση μη συμμετοχής ομάδας στην τεχνική Σύσκεψη του Κυρίως Ταμπλώ, αυτή μπορεί να αποκλείεται από το τουρνουά και την θέση της να καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα που παρίσταται στην διαδικασία της Τεχνικής Σύσκεψης.

Η Τεχνική Σύσκεψη αναφέρεται στα ακόλουθα θέματα :

Οριστικός πίνακας συμμετοχών στο Τουρνουά

Τοποθέτηση των ομάδων στο Ταμπλώ (Ranking)

Ανακοίνωση του προγράμματος του τουρνουά το οποίο θα τηρείται αυστηρά όπως ανακοινωθεί.

Θέματα διαιτησίας

Άλλες ανακοινώσεις που αφορούν τη διοργάνωση

3.ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

-O Διευθυντής Αγώνων του Τουρνουά, είναι αρμόδιος έναντι όσων μετέχουν στους αγώνες με οποιαδήποτε ιδιότητα και έναντι τρίτων Φυσικών και Νομικών Προσώπων και είναι υπεύθυνοι για κάθε θέμα που έχει σχέση με την οργάνωση και την αγωνιστική εξέλιξη των Τουρνουά. Έχει τη δυνατότητα να ορίζει τις ώρες των  αγώνων και να αλλάζει το πρόγραμμα όταν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος (π.χ. καιρικές συνθήκες).

-Το τελικό ταμπλό είναι με 16 ομάδες με σύστημα ομίλων (4Χ4)

Σε κάθε περίπτωση η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να μεταβάλει το ταμπλό ανάλογα με τις συμμετοχές.

– Οι αγώνες θα διεξάγονται στα 2 νικηφόρα σετ των 21 πόντων. Το τάι μπρέικ θα διεξάγεται στους 15 πόντους.

– Στην τεχνική σύσκεψη θα ανακοινώνεται ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών και ο αριθμός των ομάδων που θα προκριθούν στο τελικό ταμπλό.

– Το τουρνουά θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν τότε.

4.ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Εφόσον οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 16 ομάδες θα γίνουν προκριματικοί αγώνες την Πέμπτη 24 Αυγούστου, με σύστημα που θα ορίσει η οργανωτική επιτροπή. Μέγιστος αριθμός ομάδων στα προκριματικά: 28 ομάδες – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο τελικό ταμπλό δύνανται να τοποθετηθούν εως 8 ομάδες χωρίς προκριματικά, βάσει κριτηρίων κατά σειρά προτεραιότητας:

1 Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα να δώσει έως 2 wildcards οι οποίες θα «επιβαρύνουν» τις ομάδες του κυρίως ταμπλό.

2 Εφόσον υπάρχει κενό, ομάδες εγνωσμένης αξίας (π.χ. με συμμετοχές σε τελικό πανελλήνιου πρωταθλήματος ή εθνική ομάδα σε βάθος τριετίας κλπ) δικαιούνται θέση στο τελικό ταμπλό: έως 2 ομάδες με κατάταξη βάσει της ενεργούς ομαδική βαθμολογίας τους ΕΟΠΕ.

3 Εφόσον υπάρχει κενό, ομάδες με βάση την ομαδική βαθμολογία τους από την κατάταξή τους στα προηγούμενα τουρνουά LAKEPARTYTRICHONIDA σε βάθος τριετίας .

Σε κάθε περίπτωση η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές με σκοπό την καλύτερη διεκπεραίωση της διοργάνωσης.

5.ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τους αγώνες του Κυρίως Ταμπλώ θα διαιτητεύσουν επίσημοι Διαιτητές BeachVolley.

6.ΕΠΑΘΛΑ

Στις νικήτριες ομάδες θα υπάρξουν έπαθλα Δώρο-επιταγές ωςεξής:

1η ομάδα 130€Δώροεπιταγή

2η ομάδα 80€Δώροεπιταγή

Στην κατηγορία Under16 στην 1η& 2ηΟμάδα θα δοθούν Δώρα LakeParty

Στους Νικητές (1η Ομάδα) όλων των Κατηγοριών θα δοθούν εισιτήρια Lakepartyγια τις 25 Αυγούστου

Επιπλέον θα δοθούν κύπελλο στη νικήτρια και μετάλλια στη νικήτρια και τη φιναλίστ ομάδα της διοργάνωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του οικονομικού επάθλου είναιη παραλαβή τουαυτοπροσώπως από την ομάδα στις απονομές.

7.ΠΡΟΓΡΑΜΜA

1.Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα τους έγκαιρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα έχει ετοιμαστεί και κοινοποιηθεί και με δική τους ευθύνη θα ενημερώνονται από την γραμματεία των αγώνων. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσής τους η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να κατακυρώνει εις βάρος τους τον αγώνα και να προχωράει στο πρόγραμμα.

2.Από την Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώνεται η ώρα έναρξης του κάθε γύρου ή φάσης κάθε τουρνουά και όλοι οι αγώνες της συγκεκριμένης φάσης θα είναι συνεχόμενοι χωρίς ενδιάμεσες διακοπές.

3. Οι διαγωνιζόμενοι είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση τους από τους σχετικούς πίνακες ή και την οργανωτική επιτροπή σχετικά με την ώρα, την σειρά και το γήπεδο στο οποίο αγωνίζονται.

8.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ

Οι κανονισμοί παιδιάς του τουρνουά, είναι αυτοί οι οποίοι ισχύουν από την Διεθνή Ομοσπονδία ΠετοσφαίρισηςFIVB.Η οργανωτική επιτροπή ενδεχομένως να θεσπίσει ειδικούς κανόνες για καλύτερη διεκπεραίωση λόγω μικτού, τις οποίες θα ανακοινώσει στις ομάδες:

Το φιλέ τοποθετείται στο ύψος ανάλογα με την κατηγορία.

9.ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ – ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Κάθε αθλητής έχει τα δικαιώματα διαφήμισης στο πίσω μέρος της φανέλας του και στο παντελονάκι του σε συγκεκριμένες διαστάσεις (Μία 30cmX 15cm στο πίσω μέρος της φανέλας και δύο 20cmX 10cm στο μπροστινό ή πίσω μέρος) εάν δεν τους δοθεί φανέλα ή μπούστο από την Οργανωτική Επιτροπή.

Κάθε αθλητής που προτίθεται να τοποθετήσει χορηγό στο παντελονάκι ή την φανέλα του υποχρεούται να το δηλώσει προς έγκριση στην διοργανωτική επιτροπή έγκαιρα. Η Οργανωτική Επιτροπή θα εγκρίνει ή απορρίπτει την διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών.

Υπογραμμίζεται ότι οι αθλητές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη ποιότητα, εμφάνιση και παρουσία της διαφήμισης που θα παρουσιάζουν.

Απαγορεύεται η διαφήμιση προϊόντων βλαβερών προς την υγεία ή προϊόντων εχόντων σχέση με θρησκευτικές, πολιτικές ή εθνικές σκοπιμότητες ενώ η οργανωτική επιτροπή BeachVolley μπορεί να αποκλείσει την διαφήμιση κάποιου προϊόντος αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τις θεμελιώδεις αρχές του Αθλητισμού , του Ολυμπισμού και του LakeParty.

Ομοίως απαγορεύεται η διαφήμιση ανταγωνιστικών προς τους επίσημους χορηγούς του πρωταθλήματος προϊόντων.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες μπορούν να φορούν οποιαδήποτε εμφάνιση θέλουν, χωρίς ομοιομορφία, τηρώντας πάντα τους κανονισμούς του αθλήματος.

Ο Διευθυντής Αγώνων του Τουρνουά μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή αθλητή/αθλήτριας που δεν συμμορφώνεται με τις σχετικές διατάξεις ή αν κρίνει ότι η εμφάνιση του δεν είναι η πρέπουσα.Η διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους αθλητές να αγωνιστούν με εμφανίσεις οι οποίες θα τους παραχωρηθούν.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ – COACH

Κάθε ομάδα ΕΧΕΙ δικαίωμα να έχει coach (συμμετοχή του μόνο στα timeout). Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να φέρει την ονομασία χορηγού (εκτός ανταγωνιστικών προϊόντων).

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η πειθαρχική διαδικασία κατά την διάρκεια του LakePartyTrichonida ασκείται από τονΔιευθυντή Αγώνων, για κάθε πειθαρχικό παράπτωμα που έγινε κατά την διάρκεια των αγώνων ή διαπιστώθηκε κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή αναφέρθηκε από τον διαιτητή του αγώνα ή καταγγέλθηκε εγγράφως από αθλητή που μετέχει στο Τουρνουά ή από άλλα υπεύθυνα για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης στελέχη.

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν καλύπτονται έξοδα διαμονής- διατροφής των συμμετεχόντων.

Οι αθλητές δικαιούνται νερό στη διάρκεια του αγώνα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οι αθλητές που συμμετέχουν στο τουρνουά λαμβάνουν βαθμολογία ή οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την είσοδό τους στο κυρίως ταμπλό σε μελλοντική διοργάνωση.

Οι ομάδες βαθμολογούνται ως εξής:

(ισχύει ΜΟΝΟ για το τουρνουά LakePartyTrichonida):

1η θέση 120 βαθμοί,

2η θέση100 βαθμοί,

3η – 4η θέση80 βαθμοί,

5η – 6η θέση60 βαθμοί,

7η – 8η θέση40 βαθμοί,

9η – 12η θέση20 βαθμοί,

12η-16η θέση10 βαθμοί

16η και κάτω4 βαθμοί

14.ΓΕΝΙΚΑ

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σ’ αυτή την Προκήρυξη,λαμβάνονται υπόψη τα ισχύοντα στις διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος καιαρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική Επιτροπή.

 

 

 

 

Λευκάδα: Διέσωσαν λουόμενο που κινδύνευε στο Πόρτο Κατσίκι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ