ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑγροτικα ΝεαΣπήλιος Λιβανός: «Το πρόγραμμα Υδωρ 2.0 θα αλλάξει την Αιτωλοακαρνανία»

Σπήλιος Λιβανός: «Το πρόγραμμα Υδωρ 2.0 θα αλλάξει την Αιτωλοακαρνανία»

Σπήλιος Λιβανός: «Το πρόγραμμα Υδωρ 2.0 θα αλλάξει την Αιτωλοακαρνανία»

Ως «το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αρδευτικών έργων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, που δημιουργεί σύγχρονες υποδομές και προστατεύει το περιβάλλον», χαρακτήρισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός το πρόγραμμα Ύδωρ 2.0, στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες, Τρίτη, η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου με θέμα: «Νέοι αγρότες-νέες δυνατότητες-νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης».

 

Στην ομιλία του, ο κ. Λιβανός εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του, για την υλοποίηση του μεγαλύτερου ολοκληρωμένου προγράμματος αρδευτικών έργων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, το « Ύδωρ 2.0», το οποίο δρομολογήθηκε επί των ημερών του στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Εμείς, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το οραματιστήκαμε, το σχεδιάσαμε και το υλοποιούμε σήμερα, για να το χαρούν οι αγρότες μας αύριο» σημείωσε ο κ. Λιβανός εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι «η υλοποίηση αυτού του τεράστιου έργου θα αλλάξει την πορεία της ανάπτυξης στην Αιτωλοακαρνανία, αφού προβλέπει τη χρηματοδότηση των αρδευτικών υποδομών με 155 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΑΑ 2023-2027 σε 29 ΤΟΕΒ που καλύπτουν όλον τον Νομό. Σε συνδυασμό, δε, με το μεγάλο αρδευτικό στην περιοχή του Βάλτου που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Υποδομών με προϋπολογισμό 65 εκατ ευρώ και η επανεκκίνηση, επέκταση, ολοκλήρωση του φράγματος των Αχυρών με τα νέα αρδευτικά δίκτυα θα αλλάξουν τον τόπο μας».

Ειδικότερα, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης αφορά τα ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Κατοχής, Νεοχωρίου, Ευηνοχωρίου, Λεσινίου, Χρυσοβεργίου, Παναιτωλικού, Καλυβίων, Μακρυνείας, Λυσιμαχίας, Παμφίας, Αγίου Βλασίου, Παραβόλας, Καινούργιου, Οζερού, Τρύπου Ξενοροδιάς, Σκουτεράς, Πεδιάδας Αγρινίου, Αβαρίκου, Κάτω Χρυσοβίτσας, Θέρμου, Αγροτικής Περιοχής Φυτειώνν, Χρυσοβίτσας, Τρικόρφου, Γαλατά, Κατούνας, περιοχή Χατζαίϊκα ( άρδευση ελαιώνων ) και περιοχή Βρουβιανών.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στην εμβληματική παράμετρο της εθνικής στρατηγικής που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥπΑΑΤ και αφορά τους Νέους Αγρότες ανά την Επικράτεια, αλλά και ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία. Ειδικότερα, όπως είπε:

Νέοι αγρότες: “Υπερδιπλασιάσαμε το ποσό που αφιερώνεται στους νέους αγρότες σε σχέση με την προηγούμενη πρόκληση και δίνουμε σήμερα 520 εκατομμύρια για τους νέους αγρότες σε όλη στην Ελλάδα. Ο κάθε δικαιούχος μπορεί να φτάσει να λαμβάνει έως και 45.000 ευρώ, όταν με το προηγούμενο πρόγραμμα έφτανε maximum, μόνο τις 16.000 ευρώ.

Στην Αιτωλοακαρνανία: Συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, πριμοδοτούνται περίπου 800 Νέοι Αγρότες,που έχουν ήδη πάρει περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ και στους επόμενους μήνες, έχουν να λάβουν ακόμη περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ. Σύνολο, δηλαδή 30 εκ. ευρώ για τους νέους αγρότες στο νομό.

«Παρά τις πικρίες, τις αγωνίες και τις αδικίες που επιφυλάσσει η πολιτική, υπάρχουν κάποιες λίγες μοναδικές στιγμές που νιώθεις ηθική ικανοποίηση. Τα έργα που σήμερα θα παρουσιαστούν και στα οποία ακροθιγώς αναφέρθηκα, αποτελούν για μένα έργα ζωής και αποτύπωμα της αντίληψης μου για την πολιτική. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που θα έχει σημασία για μας και τα παιδιά μας. Είναι τα λεγόμενα μεγάλα έργα, που θα τα χαρούν οι γενιές που έρχονται. Τα μεγάλα έργα που συνομιλούν με το μέλλον! Τα μεγάλα έργα που βλέπουν μπροστά και δεν υπολογίζουν μικροπρέπειές, προσωπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ή το εφήμερο πολιτικό κόστος. Είναι η πραγματική δουλειά της πολιτικής για την οποία θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε και για την οποία, θα πρέπει, τελικώς και να κρινόμαστε» κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ευχαρίστησε τον ΥπΑΑΤ κ. Γ. Γεωργαντά για τη συνέχιση της πολιτικής που ο ίδιος χάραξε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Στύλιο, τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων Δημ. Παπαγιαννίδη, τον Διεθυντ της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ κ. Νίκο Μανέτα και τον προϊστάμενο της Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεων κ. Θύμιο Τσιατούρα, με τους οποίους συνεργάστηκε στενά κατά τη θητεία του στο ΥπΑΑΤ για την υλοποίηση των εμβληματικών αυτών έργων.

 

 

 

 

­
­
­ ­
­
­
­ ­
­
­
­ ­
­
­
­ ­
­
­
­ ­
­
­

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ