ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣπήλιος Λιβανός: Στόχος για το ΥπΑΑΤ η ανάδειξη και αναβάθμιση του Κτήματος Συγγρού

Σπήλιος Λιβανός: Στόχος για το ΥπΑΑΤ η ανάδειξη και αναβάθμιση του Κτήματος Συγγρού

Σπήλιος Λιβανός: Στόχος για το ΥπΑΑΤ η  ανάδειξη και αναβάθμιση του Κτήματος Συγγρού

Τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε το πρωί στο Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών  (Κτήμα Συγγρού), παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού. Νέος Πρόεδρος του Ινστιτούτου ανέλαβε ο κ. Διονύσης Κυριακόπουλος, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Βασίλη ΄Εξαρχο

Ο υπουργός  – κατά τη διάρκεια της τελετής- επεσήμανε  ότι  η ανάδειξη και αναβάθμιση του Κτήματος Συγγρού αποτελεί από το πιο σημαντικά και δημιουργικά έργα του υπουργείου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να αναδείξουμε  έναν πνεύμονα φιλικό προς τους πολίτες , δημιουργικό και ικανό να αυτοσυντηρηθεί».

Επίσης, όπως είπε ο κ. Λιβανός, στις προθέσεις του υπουργείου είναι να κινηθεί στη λογική της δωρήτριας Ιφιγένειας Συγγρού  δηλ. να «παντρέψει» τη σημερινή του χρήση που είναι κυρίως χώρος αναψυχής, περιπάτου και άθλησης  με την εκπαιδευτική και γεωργική  παράμετρο.

Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός: «Παιδιά, αλλά και πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, που ζουν στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα είναι σημαντικό  να αποκτήσουν επαφή με τη γη, το νερό και τα φυτά και μάλιστα εντός του αστικού ιστού. Και με το ΙΓΕ θα δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση».

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Διονύσιος Κυριακόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2021. Είναι Οικονομολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ της Ουαλίας (Cardiff University of Wales) και πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο Διονύσιος Κυριακόπουλος με επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα από το 1992 και στο δημόσιο τομέα από τον Οκτώβριο του 2009 (διορισμός στον Ε.Φ.Κ.Α. (Ι.Κ.Α.) μέσω του διαγωνισμού 3Κ/2006 Α.Σ.Ε.Π.), εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2014 στο επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ως Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης. Σχεδίασε και υλοποίησε πιστοποιημένα επιμορφωτικά προγράμματα, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων του στελεχιακού δυναμικού του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και την προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα στις απαιτήσεις μιας ανοικτής, συμμετοχικής και αποτελεσματικής διοίκησης.

Ειδικότερα, στον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής σχεδίασε επιμορφωτικά προγράμματα για την εξυπηρέτηση δημόσιων πολιτικών και εθνικών προτεραιοτήτων στα πεδία: α) της Υγείας και συγκεκριμένα της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες υγείας (όλων των βαθμίδων), β) της Κοινωνικής Ασφάλισης και συγκεκριμένα για τον Ενιαία Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (απονομή συντάξεων, έσοδα κ.λπ.), γ) της Κοινωνικής Πρόνοιας και συγκεκριμένα για την εφαρμογή του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και δ) της Ισότητας Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για την καταπολέμηση του φαινομένου του trafficking και την παιδική προστασία (δικαιώματα του παιδιού).

ΑΔΕΔΥ: Σε 24ωρη απεργία οι δημόσιοι υπάλληλοι στις 6 Μαΐου για την Εργατική Πρωτομαγιά

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr