Σπήλιος Λιβανός στο «Δυτικά Fm 92,8»: Σταθερότητα με ΝΔ ή το μπάχαλο του Τσίπρα (ηχητικό)

«Ο Τσίπρας στο Αγρίνιο μας άφησε ρύπανση, κάλπικες υποσχέσεις και μη κοστολογημένα προγράμματα» είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο «Δυτικά Fm 92,8»

Σπήλιος Λιβανός στο «Δυτικά Fm 92,8»: Σταθερότητα με ΝΔ ή το μπάχαλο του  Τσίπρα (ηχητικό)

«Ο Τσίπρας στο Αγρίνιο μας άφησε ρύπανση, κάλπικες υποσχέσεις και μη κοστολογημένα προγράμματα» είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο «Δυτικά Fm 92,8»

Το δίλημμα των εκλογών σε συνδυασμό με την «πρόκληση» της απλής αναλογικής στην κάλπη της 21ης Μαΐου έθεσε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8».

«Έχουμε καταλάβει όλοι πως επειδή έχουμε μπροστά μας την απλή αναλογική έχουμε δύο ενδεχόμενα: ή σταθερότητα με μια μεγάλη πλειοψηφία της ΝΔ ή το μπάχαλο που προτείνει ο Τσίπρας» είπε ο Σπήλιο Λιβανός, μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Παπαδάκη, αναφορικά με διακύβευμα των εκλογών και της επόμενης ημέρας και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο Βαρουφάκης λένε στον Τσίπρα ότι δεν θέλουν να κυβερνήσουν μαζί του, άρα έχουμε ακυβερνησία».

«Μια σταθερή κυβέρνηση» σύμφωνα με το Σπήλιο Λιβανό «σημαίνει ότι κάποιος παίρνει την ευθύνη στα δύσκολα, με όσα λέει ο Τσίπρας σε μια δύσκολη στιγμή η χώρα θα περιμένει να συνεννοηθεί ο Πολάκης με το Βαρουφάκη. Έτσι δεν θα υπάρχουν λύσεις και απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης ζητά αυτοδυναμία και ισχυρή εντολή «για να σαρώσει τις παθογένειες του Δημοσίου» -πράγμα που είχε το 2019- ο Σπήλιος Λιβανός απάντησε πως «στο Κράτος καταφέραμε να κάνουμε πολλά παρά τις κρίσεις που προέκυψαν, ωστόσο δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε κάποια κεντρικά ζητήματα και αυτό ομολογουμένως προέκυψε ως ισχυρό αίτημα μετά την τραγωδία των Τεμπών. Γιατί, μπορεί να ψηφίζονται κάποια μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια, χρειάζεται όμως αρκετό «νερό» μέσα στην γραφειοκρατία για να φτάσουν οι αλλαγές στην καθημερινότητα του πολίτης και σε αυτή την τετραετία θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση ώστε αυτές οι αλλαγές να φτάνουν γρήγορα στον πολίτη». Παράλληλα όμως ο Σπ. Λιβανός εκτίμησε ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό, καθώς έχουν ξεκινήσει η ψηφιοποίηση του Δημοσίου, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων κ.α. Τα άλλα κόμματα, σύμφωνα με το Σπήλιο Λιβανό, δεν είναι διατεθειμένα να τα… βάλουν με τις συντεχνίες του Δημοσίου.

«Κατάφεραν να έχουν τον κόσμο που έχουμε εμείς οι υποψήφιοι βουλευτές στις συγκεντρώσεις μας»

Ο Σπήλιος Λιβανός σχολίασε ακόμη την πρόσφατη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο. Αρχικά επικρίνοντας την αφισορύπανση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της πόλης ενόψει της ομιλία Τσίπρα. «Έκαναν αυτή τη ρύπανση για να πείσουν τους πολίτες να πάνε να τον ακούσουν, έφεραν πούλμαν από τις γύρω περιοχές και τελικώς κατάφεραν να έχουν τον κόσμο που έχουμε εμείς οι υποψήφιοι βουλευτές στις συγκεντρώσεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σπήλιος Λιβανός και υπογράμμισε ότι η ομιλία Τσίπρα είχε μόνο «ακατάσχετες υποσχέσεις χωρίς κοστολόγηση».

«Δύο ημέρες να εφαρμοστεί το πρόγραμμα Τσίπρα θα καταρρεύσει η οικονομία της χώρας και θα αναγκαστούμε να μπούμε σε νέα μνημόνια» εκτίμησε ο Σπήλιος Λιβανός.

«Εμείς απαντάμε με το «Ύδωρ 2.0» ο Τσίπρας πετάει μπαταριές στον αέρα»

Ενώ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον αγροτικό κόσμο ανέφερε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να μας κουνήσει το δάκτυλο για τα αρδευτικά δίκτυα τα οποία όμως ούτε αυτός τα έφτιαξε τα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση. Αντιθέτως εμείς ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» με 4,5 δισ. ευρώ για όλη την Ελλάδα και περίπου 240 εκατ. ευρώ για την Αιτωλοακαρνανία για τον εκσυγχρονισμό 31 αρδευτικών δικτύων σε όλο το νομό. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται ήδη σε περιοχές όπου υπήρχαν ώριμες μελέτες και θα προχωρήσει και στην Αιτωλοακαρνανία». «Θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας να πει ότι το «Ύδωρ 2.0» που ξεκίνησε θα το συνεχίσουμε και θα το κάνουμε και καλύτερο. Αυτό θα ήταν ένας δημιουργικός διάλογος, το να έρθει όμως ξαφνικά και να πετάξει μια μπαταριά στον αέρα, χωρίς να μας λέει το που, το πότε, το πώς και πόσο, απλώς αναδεικνύει το κενό των λεγομένων του» είπε με έμφαση ο Σπήλιος Λιβανός.

Ενώ αναφορικά με το ζήτημα των ΤΟΕΒ και της ηλεκτροδότησης των αρδευτικών αντλιοστασίων, ο Σπήλιος Λιβανός παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν προχώρησε το ζήτημα του εξορθολογισμού του πλαισίου για τους ΤΟΕΒ και της ρύθμισης των χρεών τους, ωστόσο υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επί των ημερών του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχεδιάστηκε και βρίσκεται σε καλό δρόμο το project της ενεργειακής κοινότητας για την απεξάρτηση των ΤΟΕΒ από το ρεύμα της ΔΕΗ.

Πρόστιμo – μαμούθ σε κατασκευαστική εταιρεία στη Δυτική Ελλάδα μετά από ελέγχους της ΑΑΔΕ