ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΣπήλιος Λιβανός: Γιατί λέει “ναι” στη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ηχητικό)

Σπήλιος Λιβανός: Γιατί λέει “ναι” στη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ηχητικό)

Σπήλιος Λιβανός: Γιατί λέει “ναι” στη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας (ηχητικό)

Του λόγους για τους οποίους βλέπει θετικά την ίδρυση Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο, εξήγησε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στον “Δυτικά Fm 92.8”.

Ο κ. Λιβανός παρατήρησε ότι το ζήτημα δεν είναι πολιτικό και ούτε προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Η μεγάλη έκταση και η γεωμορφολογία της περιοχής σε συνδιασμό με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο είναι μία από τις παραμέτρους που έθεσε, μιλώντας στη Δήμητρα Λαοπόδη.

Το γεγονός ότι η σχετική απόφαση λαμβάνεται από την Ιερά Σύνοδο που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια, όπως σημείωσε ο κ. Λιβανός, δεν αφήνει περιθώρια  έκφρασης διαφορετικής άποψης.

Τη θέση του, όπως αποκάλυψε, έχει μεταφέρει στον Αρχιεπίσκοπο  Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου αλλά και τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του εγχειρήματος θα είναι θετικά για το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι αλλά και το Θέρμο.

Εξάλλου, ο κ. Λιβανός με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ αναφέσθηκε και στα Ελληνοτουρκικά με έμφαση στην τάση αναθεωρητισμού που εκφράζεται από τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Λιβανού:

 

Βγήκε από την Εντατική ο 16χρονος που επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ