«Νέα Μεσολογγιάδα Σχολή»: Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από πλαζ "εποχής"

Με διευρυμένη συμμετοχή «σπουδαστών», πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου η δεύτερη συνάντηση της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής».

palies-plaz-mesologgi12

«Νέα Μεσολογγιάδα Σχολή»: Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τις παλιές πλαζ

Πιο αναλυτικά:

Με διευρυμένη συμμετοχή «σπουδαστών», πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου η δεύτερη συνάντηση της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής».

Δεδομένου ότι η συνήθης αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου μας δεν επαρκούσε για την πληθώρα των εν λόγω «σπουδαστών» που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, φροντίσαμε και μεταφέραμε την εικόνα και τον ήχο και στην διπλανή αίθουσα και έτσι η «αναπόληση του παρελθόντος» πραγματοποιήθηκε με πλήρη άνεση.

Θέμα της δεύτερης συνάντησης ήταν οι παλιές πλαζ του Μεσολογγίου.

Με συντονιστή της συζήτησης τον Ιδρυτή της «Διεξόδου», μιλήσαμε και συζητήσαμε για τα «Μπάνια», το «Αραπογιάλι», το «Καράβι», τη «Συρμή» τα «Μαρόκια», και τα «SPA» της Τουρλίδας, προβάλαμε δεκάδες ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έφεραν στη μνήμη τις «πλαζ» του Ναπολέοντα, της Σοφίας και του Κυρχανατζή, που υπήρχαν στο λιμάνι, ενώ παράλληλα έγινε μια νοσταλγική ανάκληση στη μνήμη των διασκεδάσεων που πραγματοποιούνταν τις δεκαετίες 1950 – 1970.

Σκοπός της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής» είναι η αναμόχλευση της μνήμης σε θέματα που σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το παλιό Μεσολόγγι και τον τεράστιο ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό της πλούτο.

Η επόμενη συνάντησή μας, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Μαρτίου, με θέμα τις παλιές ταβέρνες, την μετεξέλιξή τους σε «οικογενειακές» και στη συνέχεια σε «κοσμικές» ενώ παράλληλα θα κάνουμε αναφορά στους χορούς και τις λοιπές συναφείς διασκεδάσεις της εικοσαετίας 1950-1970.