ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΣπ. Λιβανός: H στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνει την εθνική γραμμή

Σπ. Λιβανός: H στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνει την εθνική γραμμή

Σπ. Λιβανός: H στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνει την εθνική γραμμή

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας & βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας  Σπήλιος Λιβανός κατά την ομιλία για την κύρωση των συμφωνιών της Ελλάδας με την Αίγυπτο & την Ιταλία για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών,  επέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το «παρών» στη συμφωνία με την Αίγυπτο.

«H στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Συμφωνίας με την Αίγυπτο, αποδυναμώνει την εθνική γραμμή, και δυστυχώς μπορεί να εργαλειοποιηθεί από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, το 2013, τον ανέμελο χρόνο που έκανε αντιπολιτευτική γυμναστική, είχε δηλώσει ότι το παρών είναι λιποταξία. Θα σας πω ότι στα εθνικά θέματα, το παρών δεν υπάρχει» είπε ο Σπ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι «όπως στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας και την ενίσχυση της βάσης της Σούδας, συμφωνία που εν πολλοίς εσείς είχατε διαπραγματευθεί και οριστικοποιήσει, όπως επίσης και στη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες, έτσι και τώρα επιλέγετε τον δρόμο της ανευθυνότητας, της αποστασιοποίησης, τον δρόμο που προτάσσει την κομματική σας ενότητα έναντι του εθνικού συμφέροντος.»

Καταλήγοντας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, να μη βρεθεί σήμερα κανείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας, καθώς, όπως τόνισε, οι παρούσες συμφωνίες ισχυροποιούν τη θέση της Ελλάδας στον χάρτη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ ακυρώνουν στην πράξη το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Εφημερίδα Συνείδηση

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr