ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΣπ. Κωνσταντάρας: “Οι Τράπεζες ενδιαφέρονται για τους αριθμούς, όχι για τους ανθρώπους”

Σπ. Κωνσταντάρας: “Οι Τράπεζες ενδιαφέρονται για τους αριθμούς, όχι για τους ανθρώπους”

Σπ. Κωνσταντάρας: “Οι Τράπεζες ενδιαφέρονται για τους αριθμούς, όχι για τους ανθρώπους”

“Οι Τράπεζες ενδιαφέρονται για τους αριθμούς, όχι για τους ανθρώπους” αναφέρει ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Μπαράζ επαφών του Δημάρχου Θέρμου για να παραμείνει το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Συνείδηση”, το οποίο έχει ως εξής:

Αλλεπάλληλες επαφές είχε ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, στην Αθήνα στην προσπάθεια να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος που έχει απομείνει στο Θέρμο.

Αρχικά συναντήθηκε στην Βουλή με το βουλευτή και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής αρμόδιο για τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές , Μάνο Κονσόλα, καθώς και το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Ουσιαστικά ο Δήμαρχος Θέρμου προετοίμασε την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, στη Βουλή, όπου θα γίνει συνάντηση με όλους τους βουλευτές του νομού.

Το ενδεχόμενο κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Θέρμο, τέθηκε από το Δήμαρχο, υπ’ όψιν της εντεταλμένης της Γραμματείας της Κυβέρνησης κας Διαμάντη, του Ειδικού Γραμματέα  Γιάννη Μαστρογεωργίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη , του υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλου και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη .

Παράλληλα ο Σπ. Κωνσταντάρας επισκέφθηκε το Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας (ΣΕΤΑΠ) όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ Παναγιώτη Αδαμόπουλο και τα μέλη του ΔΣ , για τα τεκταινόμενα στο χώρο και υπήρξε συμφωνία συμπαράστασης για τη διατήρηση της λειτουργία του καταστήματος στο Θέρμου και στην κινητοποίηση που ετοιμάζει ο Δήμος και οι φορείς της πόλης.

Ο Δήμαρχος Θέρμου μιλώντας στο “Δυτικά Fm 92,8” και τη Δήμητρα Λαοπόδη υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε για τους ορεινούς Δήμους μεταξύ των τραπεζών να υπάρχει μια συνεννόηση και να παραμένει το τελευταίο κατάστημα που υπάρχει σε κάποιο Δήμο και να αναλαμβάνει την ευθύνη η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών».

«Σήμερα είναι το Θέρμο, αύριο μπορεί να είναι τα Καλάβρυτα» είπε ο Σπ. Κωνσταντάρας και πρόσθεσε ότι ειδικότερα στην περίπτωση του Θέρμου το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο με μόνο πέντε υπαλλήλους, πράγμα που έπρεπε να συνηγορεί στη διατήρηση του υποκαταστήματος, αφού δεν υπάρχουν μεγάλα λειτουργικά κόστη.

«Οι Τράπεζες ενδιαφέρονται για τους αριθμούς και όχι για τους ανθρώπους» είπε με έμφαση ο Σπ. Κωνσταντάρας προσθέτοντας ότι η μείωση του δικτύου των καταστημάτων έχει επιπτώσεις και στους εργαζομένους που εξωθούνται σε εθελούσια έξοδο.

Ο Σπ. Κωνσταντάρας επανέλαβε ότι υπάρχουν σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες σε ένα δήμο όταν κλείνει το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα.

«Όταν μιλάμε για περιφερειακή πολιτική και ανάπτυξη πρέπει να βάλουμε κάτω τα πράγματα, να τα εξετάσουμε και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες» είπε με νόημα ο Δήμαρχος Θέρμου προσθέτοντας ότι και οι κάτοικοι του Θέρμου φυλούν Θερμοπύλες μέσα στον ορεινό όγκο με δεκάδες χιλιόμετρα χωματόδρομων και πολλά προβλήματα π.χ στο Κέντρο Υγείας, στους συνδετήριους άξονες με τα άλλα αστικά κέντρα κτλ.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις – Αλλάζουν όλα στις φοιτητικές εκλογές με το νέο νομοσχέδιο

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ