ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΣπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο»

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο»

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο»

Ο αντίκτυπος των εκδηλώσεων για τον Π. Μπακογιάννη στο Θέρμο – Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο» δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμου στην εφημερίδα “Συνείδηση”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο» Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη στο προαύλιο του Γυμνασίου στο Θέρμο, όπου είχε ζήσει τα μαθητικά του χρόνια, έβγαλε συγκίνηση, απέδωσε τιμή στην πόλη του Θέρμου και την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Από την άλλη, ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, μίλησε για “χρέος απέναντι στον Παύλο Μπακογιάννη”, υπενθύμισε τους δεσμούς της πόλης με τον αείμνηστο πολιτικό, από τα γυμνασιακά χρόνια του. Ποιος είναι ο αντίκτυπος, όμως, για το Θέρμο, με δεδομένο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προσελκύει επισήμους; Το είχε κάνει και πάλι σε υπερθετικό βαθμό στα εγκαίνια του Μουσείου της πόλης με την παρουσία Παυλόπουλου, υπενθυμίζεται.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Κωνσταντάρα, αυτή την φορά δόθηκε ένα πανελλήνιο μήνυμα συμφιλίωσης κι ενότητας, ειδικά με το όσα είπε ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης. Η αποκάλυψη για πως η οικογένεια Μπακογιάννη ήρθε στην περιοχή κυνηγημένη από τον Εμφύλιο και οι αναφορές για τα ξαδέρφια του παππού του Κώστα που δολοφονήθηκαν ο ένας από αριστερούς κι ο άλλος από δεξιούς, έβαλαν άλλες βάσεις στην εκδήλωση. «Όσα είπε ο Κώστας Μπακογιάννης για την αγάπη του πατέρα του για το Θέρμο και τα 33 χρόνια που δεν είχε μιλήσει δημοσίως για εκείνον ήταν συγκλονιστικά.

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο» Πιστεύω ότι και οι μαρτυρίες της Ντόρας, αλλά και της Αλεξίας, θα βοηθούσαν ακόμη πιο πολύ, ειδικά της Ντόρας που έζησε τόσα εκείνα τα χρόνια της απώλειας. Μου είπε όμως ότι είχε υποχρεώσεις στη Βουλή και της έστειλα το μετάλλιο τιμής από τον δήμο μας αλλά και το μαθητολόγιο που δείχνει τα χρόνια του στο Γυμνάσιό μας…», εξηγεί ο κ. Κωνσταντάρας ο οποίος στέκεται σε δύο σημεία της ομιλίας του γιου του Παύλου Μπακογιάννη.

Στο σημείο όπου λέει πως «το Θέρμο, στο σπίτι μας όταν μεγαλώναμε, είχε μυθικές διαστάσεις, μεγαλύτερο από το Αγρίνιο, μεγαλούπολη, έτσι μιλούσε ο πατέρας μου για το Θέρμο και τον θυμάμαι να γελάει και να λάμπει ολόκληρος» και στο «πολύ αίμα, φίλες και φίλοι, κύλησε στα δικά μας τα βουνά, γι’ αυτό και έβαλε σκοπό στη ζωή του να πετύχει την εθνική συμφιλίωση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων όμως μίλησε και για το μέλλον που είναι τα ίδια τα παιδιά της επαρχίας: « Τα παιδιά που, παρά τις δυσκολίες που βιώνουν οι οικογένειές τους, παρά τις οικονομικές κρίσεις, παρά την πανδημία, εξακολουθούν να ονειρεύονται. Αυτά τα παιδιά που εξακολουθούν να αγωνίζονται, να παλεύουν το καθένα ταγμένο στο δικό του στόχο, αυτά τα παιδιά φίλες και φίλοι είναι οι ήρωες του αύριο, είναι τα παιδιά από το Θέρμο που είναι οι ήρωες του αύριο, όπως ένα παιδί από την Βελωτά που ήταν ο ήρωας του χθες…», όπως είπε.

Αναπόφευκτα, λοιπόν, έρχεται η συζήτηση στην εξωστρέφεια του τόπου τους που θέλουν όχι μόνο προβολή αλλά και δουλειές, κάτι στο οποίο θα μπορούσε να παραπέμπει και η πληθωρική παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη, που αναφέρθηκε τόσο στην εκδήλωση και τον Παύλο Μπακογιάννη, όσο και στην προσωπικότητα του περισσότερο του Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας «μου έχει μάθει πολλά πράγματα της καρδιάς, ανυπομονώ να δω πόσο ψηλά θα φτάσει».

«Τόσο ο Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος ήρθε από τον πατρογονικό του τόπο όπου κάνει διακοπές, όσο και οι άλλοι επίσημοι που μας τίμησαν έδωσαν αίγλη στο Θέρμο. Ο πρέσβης, όμως, έχει ένα πρόσθετο χάρισμα, είναι ευπροσήγορος και χαίρεται αυτό που κάνει, για τη περιοχή. Είναι μια κινητή διαφήμιση για τα μέρη μας, τα έκανε πολλές φορές και για την Ναυπακτία φέτος. Στην εκδήλωση δεν αρνήθηκε σε κανέναν μια φωτογραφία, μίλησε με όλους. Ειδικά με τον Κώστα Μπακογιάννη, όμως, φάνηκε να υπάρχει φιλία, στην δεξίωση είχαν εκτενή κουβέντα», τονίζει ο δήμαρχος Θέρμου.

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο» Τι προβλέπεται από εδώ και πέρα όμως για το Θέρμο, ποιος θα είναι ο αντίκτυπος όλων αυτών; Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμου σήμερα, Τετάρτη, το μεγάλο γεγονός είναι η ομιλία στο Θέρμο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για τον Χριστιανισμό ως βασικό πυλώνα της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Ο κ. Παυλόπουλος επίσης έχει αναπτύξει ξεχωριστή σχέση με το Θέρμο, είναι γνωστή η συνεισφορά του στο Μουσείο κι όχι μόνο.

«Το να προβάλλεται το Θέρμο από τα social media του Κώστα Μπακογιάννη είναι από μόνο του όφελος. Όμως εγώ θέλω να σταθώ στην ειλικρινή σχέση και την φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη. Πριν κλείσουν οι εκδηλώσεις και με δεδομένη την θέλησή μας για την δωρεά, την προτομή κλπ, πήγα ο ίδιος στο γραφείο του Κώστα Μπακογιάννη για να δω πω το βλέπει το θέμα.

Ήξερα ότι δεν μιλάει πολύ, ότι δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε προσωπικό επίπεδο στον δολοφονημένο πατέρα του. Από την άποψη αυτή, κι αφού είχα στείλει επιστολή στην Ντόρα Μπακογιάννη και είχα ενημερώσει, ήταν σημαντικό αυτό που ακολούθησε κι ακόμη πιο σημαντικά όλα αυτά που ανάφερε ο Κώστας Μπακογιάννης για τον πατέρα του και την εθνική συμφιλίωση. Από εκεί και πέρα, για το Θέρμο, ναι, έχει σημασία να έχει μαζί του τον δήμαρχο της Αθήνας και να λέει “ότι χρειαστείς για το Θέρμο θέλω να μου το πεις”, για τις υποδομές, τα προγράμματα που τρέχουν κλπ. Ναι, έχει σημασία ο πρέσβης των ΗΠΑ να ρωτά πως μπορεί να βοηθήσει την περιοχή μας», καταλήγει ο κ. Κωνσταντάρας.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο»

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο»

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο»

Σπ. Κωνσταντάρας: «Ειλικρινής η φιλία μου με την οικογένεια Μπακογιάννη, οι εκδηλώσεις προβάλουν το Θέρμο»

Αποκομμένοι οι κάτοικοι στην Αρέντα – Έπεσε ο δρόμος (Δείτε video από το σημείο)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ