ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΣουρωτήρι η στέγη του κτιρίου του Κήπου των Ηρώων

Σουρωτήρι η στέγη του κτιρίου του Κήπου των Ηρώων

Σουρωτήρι η στέγη του κτιρίου του Κήπου των Ηρώων

Ντροπιαστική και απαράδεκτη είναι η κατάσταση που παρουσιάζει το κτίριο του Κήπου των Ηρώων, η στέγη του οποίου είναι κυριολεκτικά σουρωτήρι.

Εδώ και πολύ καιρό έχουν σπάσει κάποια κεραμίδια της στέγης και το νερό της βροχής μπαίνει στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ανθρώπους που εργάζονται στον Κήπο, τα κεραμίδια έσπασαν όταν χρειάστηκε να ανέβουν τα συνεργεία τηλεοπτικού καναλιού στην στέγη για να τοποθετήσουν μια σημαία για τα γυρίσματα εκπομπής.

Αυτό συνέβη εδώ και αρκετούς μήνες, όμως από τότε μέχρι σήμερα κανείς δεν φρόντισε για την αποκατάσταση της ζημιάς και το κτίριο πλημμυρίζει.

Δεν μιλάμε για κάποιες σταγόνες βροχής, αλλά για πραγματική πλημμύρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά η ξύλινη οροφή καθώς και τα έπιπλα στο εσωτερικό.

Ο φύλακας προσπάθησε να προστατεύσει την καρέκλα που χρησιμοποιείται για τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που επισκέπτεται το Μεσολόγγι στις Γιορτές Εξόδου, τοποθετώντας την σε μια γωνία που δεν πέφτει πολύ νερό.

Τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου έχουν σχεδόν καταστραφεί. Οι κουβάδες που έχουν τοποθετηθεί για να μαζεύουν τα νερά δεν προσφέρουν καμία βοήθεια, διότι δεν είναι μόνο ένα το σημείο απ’ όπου μπαίνει το νερό, αλλά σχεδόν όλη η οροφή.

Ο φύλακας είναι αδύνατον να κάτσει σε αυτό τον χώρο και γι’ αυτό προσπαθεί να προστατευτεί από την βροχή παραμένοντας στο αυτοκίνητό του, που έχει σταθμεύσει στην είσοδο του Κήπου, προκειμένου να έχει οπτική επαφή με τον χώρο για να εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

Αν η ζημιά δεν αποκατασταθεί άμεσα, το κτίριο θα υποστεί μεγαλύτερη επιβάρυνση, αφού όπως φαίνεται έχουν αρχίσει να σαπίζουν και τα ξύλα που συγκρατούν τη σκεπή.

aixmi-news.gr

Μετάλλαξη Όμικρον: Παγκόσμια ανησυχία για… «νέα πανδημία»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr