ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣουδάν: Αύριο το πρωί φτάνει στην Αθήνα το C-27 με τους 23 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν

Σουδάν: Αύριο το πρωί φτάνει στην Αθήνα το C-27 με τους 23 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν

Σουδάν: Αύριο το πρωί φτάνει στην Αθήνα το C-27 με τους 23 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν

Οι πρώτοι 23 Έλληνες που απομακρύνθηκαν με γαλλική και ιταλική βοήθεια από το εμπόλεμο Σουδάν εκτιμάται ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα αύριο Τρίτη (25.4.2023) το πρωί με το αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο θα τους παραλάβει από το Τζιμπουτί για την Αθήνα.

Νωρίς το απόγευμα, το ελληνικό C-27 που έχει μεταστάθμευσει μαζί με το δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στο Ασουάν της Αιγύπτου, απογειώθηκε με προορισμό το Τζιμπουτί προκειμένου να παραλάβει τους Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Στο Σουδάν υπάρχουν ακόμη περίπου 100 Έλληνες και Κύπριοι που επιθυμούν να απομακρυνθούν. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συντονίζει τις ενέργειες του με Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ για τον ταχύτερο και ασφαλέστερο απεγκλωβισμό των Ελλήνων που βρίσκονται στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, μόλις το C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας εισέλθει στο FIR Αθηνών ένα δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος θα απογειωθεί με προορισμό το Ασουάν. Τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση της νότιας Αιγύπτου ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών που θα καταφέρουν να απεγκλωβιστούν.

Αύριο Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Σουδάν και την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: onalert.gr

Έφυγε από την ζωή ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ