ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΓ. Σωτηρόπουλος: “Κύριε Χριστοβασίλη, το Αγρίνιο έχει μεγαλύτερη δυναμική από ό, τι νομίζετε”

Γ. Σωτηρόπουλος: “Κύριε Χριστοβασίλη, το Αγρίνιο έχει μεγαλύτερη δυναμική από ό, τι νομίζετε”

Γ. Σωτηρόπουλος: “Κύριε Χριστοβασίλη, το Αγρίνιο έχει μεγαλύτερη δυναμική από ό, τι νομίζετε”

Τη δική του απάντηση στα όσα δήλωσε για το Αγρίνιο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα Γ. Χριστοβασίλης με αφορμή την επικείμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναιτωλικού δίνει με γραπτή του δήλωση ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γ. Σωτηρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Χριστοβασίλης δεν είδε με “θετικό μάτι” την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της αγρινιώτικης ΠΑΕ στον επενδυτή Καμίνσκι και στο πλαίσιο αυτό, έκανε μια ιδιαίτερα απαξιωτική αναφορά επικαλούμενος τις  ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών στην πόλη του Αγρινίου (διαβάστε ΕΔΩ).

Η γραπτή δήλωση του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας:

Με κατάπληξη διαβάσαμε στο Αγρίνιο την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννενα, Γιώργου Χριστοβασίλη, σχετικά με την μεταβίβαση του Παναιτωλικού στην οικογένεια Καμίνσκι.

Η κατάπληξή μας δεν εδράζεται στα όσα ανέφερε για το ποδόσφαιρο, αφού εκεί φαίνεται να επικρατεί η πικρία του που τόσα χρόνια, όπως ο ίδιος τονίζει, δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να του κάνει προσφορά για την ιστορική ομάδα των Ιωαννίνων. Ίσως γιατί οι υποδομές και η οργάνωση που ο ίδιος είχε επιτύχει στην ομάδα του δεν ευνοούσαν κάτι τέτοιο.

Εκείνο, όμως, που μας ακούστηκε εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι επιτέθηκε συνολικά στην πόλη του Αγρινίου, ως ένα μέρος που δεν ευνοεί επενδύσεις γιατί δεν έχει τουρισμό, δεν έχει αεροδρόμιο, δεν έχει τίποτε, σύμφωνα με τον κ. Χριστοβασίλη.

Ως ένας άνθρωπος που επιχειρεί στο Αγρίνιο και μετέχει, παράλληλα, ενεργά στα επιμελητηριακά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας, οφείλω να πληροφορήσω τον κ. Χριστοβασίλη ότι το Αγρίνιο ένα πράγμα δεν είχε ποτέ, την στήριξη από τους πολιτικούς παράγοντες.

Δεν είχε ποτέ την προσοχή της οποίας έχει τύχει η δική του πόλη ώστε να καταφέρει να μετατραπεί από μια πόλη μεταπρατική, με ένα τεράστιο φοιτητικό πληθυσμό, εσχάτως ακόμη και σε κέντρο βιομηχανικής ανάπτυξης.

Αφού, λοιπόν, πληροφορήσω τον κ. Χρηστοβασίλη ότι το Αγρίνιο έχει αεροδρόμιο όπως και πανεπιστήμιο αλλά και τα δύο αγνοούνται από τα υπουργεία της Αθήνας, να του πω πως όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα το Αγρίνιο τα έχει κάνει από μόνο του, χωρίς την ατελείωτη στήριξη που έχουν ευτυχήσει να έχουν τα Γιάννενα διαχρονικά.

Σε ό, τι αφορά τον ρόλο του Αγρινίου στην οικονομία, στην εργασία και στα τεχνικά και επενδυτικά θέματα της ευρύτερης περιοχής καλό θα ήταν να ενημερωθεί καλύτερα, διότι θα εκπλαγεί από την δυναμική της πόλης όταν αυτή θα συνδεθεί σύντομα με τους μεγάλους οδικούς άξονες που θα την συνδέουν με την Λευκάδα, τα βορειοδυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, την Ήπειρο και όταν το αποφασίσουν εκείνοι που πρέπει, το Καρπενήσι με την Λαμία.

Δεν είναι καλό αθλητικοί και οικονομικοί παράγοντες πόλεων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους τόσο συχνά όσο το Αγρίνιο με τα Γιάννενα να κάνουν τέτοιες απαξιωτικές δηλώσεις.

Τα Γιάννενα και το Αγρίνιο κάνουν πολλές δουλειές μαζί και θα κάνουν περισσότερες στο μέλλον. Ας αφήσουμε, λοιπόν, επενδυτές του βεληνεκούς της οικογένειας Καμίνσκι να κρίνουν εκείνοι γιατί επένδυσαν στο Αγρίνιο κι όχι κάπου αλλού.

Μαρουσάκης: «Χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και κίνδυνος για πλημμύρες» – H κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ