ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ σωστή πρόταση του Κασίμη στην teleconference του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες

Η σωστή πρόταση του Κασίμη στην teleconference του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες

Η σωστή πρόταση του Κασίμη στην teleconference του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες

Και στην Αιτωλοακαρνανία οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνε κι έρχονται…. Προχθές σε τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, σήμερα υπάρχει ανάλογη διαδικτυακή εκδήλωση για τα θέματα που αφορούν την περιοχή του Μεσολογγίου, ενώ πρόσφατη ήταν και η εκδήλωση για τον τουρισμό. Οι εκδηλώσεις αυτές μέσω διαδικτύου μπορεί να μην τυγχάνουν ευρείας αποδοχής –εξάλλου ο κόσμος κουράστηκε από τα διάφορα events στο διαδίκτυο κατά το δίμηνο του lockdown- όμως περνούν το μήνυμα του διαλόγου με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ διατυπώνονται και ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Για παράδειγμα ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  Χαράλαμπος Κασίμης στην τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα είπε πως τα χρήματα τα οποία κάπως ανέλπιστα επιστρέφονται στη χώρα μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια.

Ειδικότερα, θα πρέπει να παραμείνουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να διατεθούν είτε για την άμεση, είτε για την έμμεση ενίσχυση των παραγωγών. Και πράγματι τα περίπου 440 εκατ. ευρώ που θα επιστραφούν στην Ελλάδα δεν είναι λίγα χρήματα και έρχονται ανέλπιστα σε μια κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να λοιπόν αυτά τα χρήματα, που στο κάτω – κάτω δεν θα λείψουν από αλλού, να διατεθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στους αγρότες.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr