ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιSOS εκπέμπει το Hippocampus Marine Institute για την λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού

SOS εκπέμπει το Hippocampus Marine Institute για την λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού

SOS εκπέμπει το Hippocampus Marine Institute για την λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού

Τους λόγους για τους οποίους παρουσιάζονται προβλήματα στην λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού που έχουν ως αποτέλεσμα την θανάτωση ψαριών,  αναφέρει στο Hippocampus Marine Institute ο Δρ. Ιωάννης Λεονάρδος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Όπως τονίζει  ο ίδιος: «Το Αιτωλικό είναι μια παράξενη λιμνοθάλασσα με πολλά προβλήματα και μεγάλο ενδιαφέρον. Κάθε χρόνο το Νοέμβριο, οι βροχοπτώσεις απορρέουν στη Λιμνοθάλασσα μειώνοντας την αλατότητα των επιφανειακών νερών, δημιουργώντας ωσμωτικό στρες στα ψάρια. Παράλληλα φέτος, οι νότιοι άνεμοι έφεραν τα αλμυρά νερά του Πατραϊκού μέσα στο Αιτωλικό, ωθώντας τα βαθύτερα ανοξικά στρώματα στην επιφάνεια και τις δυσάρεστες οσμές και θανάτους ψαριών.

Τρίτος παράγοντας είναι και οι εκροές από τις λίμνες Λυσιμαχία και Τριχωνίδα, όπου η πρώτη είναι αρκετά επιβαρυμένη. Σε ότι αφορά στους ιππόκαμπους έχουν θωρακισμένο σώμα και αντέχουν τις μέσες αλατότητες».

Για το  Hippocampus Marine Institute  όμως το είδος παραμένει απειλούμενο και η προστασία αυτών των πληθυσμών είναι σημαντική καθώς διαμέσου αυτών πρέπει να προστατεύουμε και τα ενδιαιτήματα τους.

Με λίγα λόγια και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την λιμνοθάλασσα και την ζωή που κρύβει ο βυθός της, πράγμα που σημαίνει ότι η ενεργοποίηση των αρμοδίων για την προστασία της είναι επιβεβλημένη.

Πηγή:aixmi-news.gr

Εθνική διάσταση στην ελιά και όχι ανάλωση σε τοπικές κόντρες

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr