ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου: Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Nαύπακτο

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου: Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Nαύπακτο

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου: Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Nαύπακτο

Κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά που θα πραγματοποιηθούν στις 11 το πρωί σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο, απευθύνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου. Την Παρασκευή  28 Απριλίου έχει προγραμματιστεί μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στην πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τιμάμε τη φετινή Πρωτομαγιά μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά. Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας, μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών, στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Τα εκατομμύρια των νεκρών της τάξης μας, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που έδωσαν ακόμα και την ζωή τους, για να «γυρίσει ο ήλιος», να ξημερώσουν καλύτερες μέρες γι’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του κόσμου χωρίς να τον απολαμβάνουν, μας καλούν όλους και όλες την 1η Μάη στις μαζικές – μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις, διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

Δίνουμε συνέχεια στους πολύμηνους αγώνες μας.

Κομμάτι και εμείς του εργατικού κινήματος της Χώρας μας, που με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη με μαζικότητα και αποφασιστικότητα φωνάζει «Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους».

Ενώνουμε και πάλι την φωνή μας με τους εργαζομένους στη Γαλλία, στη Βρετανία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και σε δεκάδες άλλες Χώρες που εναντιώνονται με σκληρούς μαζικούς αγώνες, στην εκμετάλλευση και την αδικία.

Η πείρα των 10ετίων της ζωής και της δράσης, μας διδάσκει ότι ο καπιταλισμός τίποτα δεν παραχωρεί από μόνος του. Αυτό επιβεβαιώνει η πολιτική των αστικών κομμάτων σε βάρος των συνταξιούχων τις τελευταίες δεκαετίες και οι αγώνες που δώσαμε για να περισώσουμε κατακτήσεις και να αποσπάσουμε νέα δικαιώματα.

Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μην ξεχνάνε οι νέοι. Το 2012 η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κατάργησε ολοκληρωτικά τη 13η και 14η σύνταξη και προχώρησε σε πολλαπλές μειώσεις των συντάξεων.

Το 2016 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνέχισε τις μειώσεις και έκοψε το ΕΚΑΣ σε 450.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Τον ίδιο χρόνο ψήφισε τον κατάπτυστο νόμο 4387/16 «Νόμος Κατρούγκαλου» και προχώρησε στον «επανυπολογισμό» με τον οποίο μειώθηκαν οι συντάξεις σε 1.000.000 συνταξιούχους και δημιούργησε τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά».

Και το αισχρότερο που έκανε άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού με αποτέλεσμα οι νέοι συνταξιούχοι να βγαίνουν με αρκετά μειωμένες συντάξεις μέχρι και 33%.Τον αισχρό αυτό νόμο τον επικύρωσε και τον εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία επιπλέον προχώρησε και στην ιδιωτικοποίηση τις επικουρικής ασφάλισης.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Tα κόμματα εξουσίας που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα μας ετοιμάζουν νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέες περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποίηση υγείας – πρόνοιας κλπ. Δεν θα τους επιτρέψουμε, είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας ότι μας έχει αφαιρεθεί και ότι απαιτείτε από τον πλούτο που έχουμε παράξει, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Πάρτε μέρος στο μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για την Πρωτομαγιά την Παρασκευή 28 Απρίλη ώρα 08:00 μ.μ. στο Αγρίνιο στην Κεντρική πλατεία.

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Νομού την Δευτέρα 1η Μάη.

– ΑΓΡΙΝΙΟ ώρα 11:00 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

– ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ώρα 11:00 π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

– ΝΑΥΠΑΚΤΟ ώρα 11:00 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

*Φωτογραφία αρχείου

Αγρίνιο: Οι εμπρησμοί των κάδων έφεραν «απόνερα» στην Αστυνομία – Ποιοι και γιατί κλήθηκαν σε απολογία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ