ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: “Διπλή” μήνυση κατά του δημάρχου Κ. Λύρου από τον πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο δήμο

Μεσολόγγι: “Διπλή” μήνυση κατά του δημάρχου Κ. Λύρου από τον πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο δήμο

Μεσολόγγι: “Διπλή” μήνυση κατά του δημάρχου Κ. Λύρου από τον πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο δήμο

Το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Μεσολογγίου μετά την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο Πρόεδρος του σωματείου Βασίλης Μπαρπετάκης από το δήμαρχο Κώστα Λύρο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Χθες έλαβε χώρα ένα ακόμη ακραίο επεισόδιο με την δημοτική αρχή. Ένα επεισόδιο σε μια σειρά γεγονότων που σκοπό έχουν να Φιμώσουν τη φωνή του σωματείου στις πρωτόγνωρες και ακραίες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την ορθή λειτουργία του Δήμου, την νομιμότητα και τυπικότητα των ενεργειών της διοίκησης. Ένα επεισόδιο που έχει να κάνει με το κλίμα φίμωσης εκφοβισμού και τρομοκρατίας που προσπαθεί να περάσει η δημοτική αρχή εις βάρος των εργαζομένων στο Δήμο και τα Ν.Π. του.

Ένα επεισόδιο που φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι και καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα αυτών. Ένα επεισόδιο που μόνο θλίψη ντροπή και αγανάκτηση μπορεί να φέρει στο Δήμο που φέρει τον τίτλο «Ιερά Πόλη» Μεσολογγίου που έπρεπε να διδάσκει πολιτισμό και ήθος.

Σήμερα το πρωί κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων για εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης εις βάρος του, από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά, για εξύβριση και δυσφήμιση των μελών του Σωματείου από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, καθώς οι εκφράσεις Καθάρματα, Αλήτες, Κηφήνες, Τεμπέληδες, κλπ δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες και ατιμώρητες.

Φυσικά οι συμπεριφορές αυτές δεν θα μας φιμώσουν. Καταγγείλαμε και θα καταγγείλουμε τα τεκταινόμενα  σε όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς και πειθαρχικούς μηχανισμούς, σε όλους τους πολιτικούς φορείς τοπικούς και μη, σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και όπου φτάνει η φωνή μας.

Η ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία είναι καταδικαστέες και κατακριτέες και θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, από όποιον και εάν ασκούνται όσο ψηλά και εάν βρίσκεται.

Καλούμε όλους να πάρουν θέση για τα γεγονότα καθώς πια η σιωπή είναι συνενοχή. Όχι άλλο … σε οποιαδήποτε μορφή βίας …

Γ.Βαρεμένος: Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ταμερλάνος και οι εκλογές στο Ουζμπεκιστάν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr