ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣωματεία συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας: Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Αθήνας παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Σωματεία συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας: Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Αθήνας παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Σωματεία συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας: Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Αθήνας παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων σωματείων συνταξιούχων Αιτωλοακαρνανίας , χαιρετίζουν τους συνταξιούχους του νομού, που παρά τις καιρικές συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν , πήραν μέρος με τέσσερα λεωφορεία στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση διεκδίκησης των συνταξιούχων στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή 24 Ιούνη 2022 ώρα 11:00 π.μ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία χαιρετίζονται οι χιλιάδες συνταξιούχοι της χώρας που πήραν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση, “είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δεχθεί τεράστια μείωση στο εισόδημά μας από όλες τις κυβερνήσεις”. “Μας έκοψαν 13η και 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ. Μας έκαναν οκτώ περικοπές στις συντάξεις. Έχουμε να δούμε αύξηση 10 χρόνια. Τελευταία η ακρίβεια μας αφαιρεί κάθε δυνατότητα ανθρώπινης επιβίωσης”, σημειώνεται.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από το συνάδελφο Δήμο Κουμπούρη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ελλάδας.

Ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπία των Ομοσπονδιών κατέθεσε στα πολιτικά κόμματα ψήφισμα με τα αιτήματά μας.

Τα κύρια αιτήματα είναι:

  • Η γενναία αύξηση των συντάξεων τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 € .
  • Η λήψη άμεσων μέτρων κατά της ακρίβειας.
  • Η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του Ε.Κ.Α.Σ.
  • Η λήψη μέτρων στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας .

“Καλούμε τους συνταξιούχους του νομού να μαζικοποιήσουν παραπέρα τα σωματεία τους και ενωτικά να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα μας προβλήματα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή φωτογραφίας: in.gr

Ναύπακτος: Στο ρεαλιστικό σκηνικό των Προσφυγικών η εκδήλωση τιμής στους Μικρασιάτες της πόλης (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ