ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΣωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ: Γιατί συμφωνούν με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων

Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ: Γιατί συμφωνούν με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων

Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ: Γιατί συμφωνούν με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων

Υπέρ της κατάργησης των Νομικών Προσώπων στους Δήμους τάσσονται τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Τους λόγους εξήγησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θύμιος Κομματάς.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι των Δ.Σ. των Συλλόγων Θύμιος Κομματάς και Βασίλης Μπαρμπετάκης αναφέρονται τα εξής:

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ «σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Αιτωλοακαρνανίας» και «Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου» παραστάθηκαν κατά την συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στην συζήτηση με θέμα την αίτηση εξαίρεσης από την υποχρεωτική κατάργηση και μεταφορά στο Δήμο των Νομικών Προσώπων του.

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θύμιο Κομματά η πάγια θέση των Σωματείων και της Ομοσπονδίας περί κατάργησης και μεταφοράς των Ν.Π. στους Δήμους έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητας τους και η απρόσκοπτη παροχή των δημόσιων υπηρεσιών τους, με παράλληλη εξασφάλιση όλων των εργαζομένων που εντάσσονται στην δύναμή τους.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε στην επανεξέταση και επαναφορά του θέματος στον νέο Δημοτικό Συμβούλιου, μετά την διαβούλευση του με τους εργαζομένους των Νομικών Προσώπων και την έκφραση της βούλησή τους.

Ως Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχοντας συναίσθηση του Δημόσιου Λειτουργήματος μας, δεσμευόμαστε ότι θα καταθέσουμε τεκμηριωμένα όπως πάντα τις προτάσεις μας και θα είμαστε αρωγοί στην όποια θετική πρόταση και προοπτική.

Αγρίνιο: Προσωρινή αντιδρόμηση της οδού Πάνου Σούλου λόγω των έργων από Δευτέρα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ