ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανια“Να μη γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές” ζητούν Σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ για τον εσωτερικό έλεγχο στο Δήμο Μεσολογγίου

“Να μη γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές” ζητούν Σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ για τον εσωτερικό έλεγχο στο Δήμο Μεσολογγίου

“Να μη γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές” ζητούν Σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ για τον εσωτερικό έλεγχο στο Δήμο Μεσολογγίου

Μετά την προσφυγή του Δήμου Μεσολογγίου  στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 με στόχο να ακυρωθεί απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη μη εκχώρηση του εσωτερικού ελέγχου σε ιδιώτη, σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας επανέρχονται με νέα τους ανακοίνωση.

Στο κείμενο που υπογράφουν οι πρόεδροι των Σωματείων: Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας, Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας και Εργαζομένων Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Βασιλική Νταουσάνη, Ευθύμιος Κομματάς και Βασίλειος Μπαρμπετάκης, αντίστοιχα, καταγγέλλεται ότι ενώ οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης δικαιώνουν τις περισσότερες ενστάσεις των εργαζομένων, έρχεται η ειδική επιτροπή και ακυρώνει τις αποφάσεις, δικαιώνοντας μονίμως τους Δήμους.

“Η λογική λέει ότι κάποιος από τους δύο δεν εκτελεί ορθά τα καθήκοντά του”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και τονίζεται η ανάγκη “να μη γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές”.

Τι αναφέρει κοινό δελτίο Τύπου

“Μετά την πρωτοπόρα απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με την μεγάλη δικαίωση και αποκατάσταση της νομιμότητας και ορθολογικότητας, με την ακύρωση της απόφαση για την εκχώρηση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου, ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κατέφυγε στην προσφιλή τακτική των δημοτικών αρχών, με προσφυγή στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 για να την «ακυρώσει».

Καλούμαστε λοιπόν για μία ακόμη φορά να αντιμετωπίσουμε την «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , στην οποία ως δια μαγείας οι Δημοτικές Αρχές «δικαιώνονται» εις βάρος των εργαζομένων και του εποπτικού ρόλου της αποκεντρωμένης.

Δεν μπορεί ο Συντονιστής και οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης να δικαιώνουν τις περισσότερες ενστάσεις μας, με ισχυρά νομικά επιχειρήματα και η ειδική επιτροπή του άρθρου 152 να ακυρώνει τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης και να δικαιώνει μονίμως τους Δήμους, βασιζόμενη σε έωλα και σαθρά νομικά επιχειρήματα.

Η λογική λέει ότι κάποιος από τους δύο δεν εκτελεί ορθά τα καθήκοντά του.

Ενδιάμεση λύση σε αυτά δεν υπάρχει όταν μάλιστα κατά κόρον οι αποφάσεις της ειδικής επιτροπής είναι στην αντίθετη πλευρά σε σχέση με του Συντονιστή και εις βάρος των εργαζομένων.

Καλούμαστε να γίνουμε θιασώτες στο ίδιο έργο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το διακύβευμα είναι μεγάλο καθώς επιχειρείται η εκχώρηση δημόσιου εποπτικού μηχανισμού σε ιδιώτες και μάλιστα χωρίς να τηρούνται ούτε οι ελάχιστες πρόνοιες της νομοθεσίας. Πρέπει λοιπόν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές με ολέθρια αποτελέσματα για τους Δήμους.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Πρέπει όμως κάποιοι να σταματήσουν να βαυκαλίζονται και να στρουθοκαμηλίζουν περιμένοντας ότι όλα θα αλλάξουν δια μαγείας. Ιδού η Ρόδος …”.

Ηλίας Μαμαλάκης: Αυτός είναι ο λόγος που μπήκε στην Eντατική

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ