ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαSold out η Ναύπακτος – Διευρύνθηκε κατά δύο μήνες η τουριστική σεζόν

Sold out η Ναύπακτος – Διευρύνθηκε κατά δύο μήνες η τουριστική σεζόν

Sold out η Ναύπακτος – Διευρύνθηκε κατά δύο μήνες η τουριστική σεζόν

Για ακόμη μια φορά η Ναύπακτος αποδεικνύει πως γίνεται προορισμός για όλο το χρόνο και όσο την ανακαλύπτουν οι επισκέπτες της, τόσο την εκτιμούν, ενθουσιάζονται και έτσι ενισχύεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, τόσο από Έλληνες, όσοι και από ξένους τουρίστες! Για φέτος το καλοκαίρι οι οιωνοί είναι καλύτεροι από ποτέ, καθώς αυτοί την εικόνα δίνουν οι προκρατήσεις που υπάρχουν.

Κάθε χρόνο η τουριστική σεζόν ενισχύεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα φέτος οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι να έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Τουρίστες από τη Γαλλία και την Αγγλία έχουν ήδη εξασφαλίσει τις διακοπές τους στην όμορφή κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας για δέκα ή και για δεκαπέντε ημέρες.

Φέτος επίσης, όπως και τα τελευταία χρόνια, οι ξενοδόχοι της περιοχής επαληθεύουν για ακόμη μια χρονιά τη νέα δυναμική που έχει αναπτύξει η Ναύπακτος και αφορά τα διήμερα και τα τριήμερα, κατά τα οποία αποτελεί πλέον μια από τις κορυφαίες επιλογές για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Και η αρχή φυσικά γίνεται με το ερχόμενο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στον αντίποδα, ανέκαθεν η ορεινή Ναυπακτία συγκέντρωνε χειμώνα και καλοκαίρι επισκέπτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και οι Έλληνες του εξωτερικού. Αυτό το κοινό πλέον ενισχύθηκε και διευρύνθηκε, καθώς τα τελευταία χρόνια, τόσο στη Ναύπακτο, όσο και στην ορεινή Ναυπακτία, διοργανώνονται πολλά και διάφορα event που προσελκύουν συνεχώς νέο κόσμο που ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες, που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς (φωτ.) μιλώντας στην εφημερίδα «Συνείδηση» σχετικά με την φετινή τουριστική σεζόν και παρουσιάζοντας στοιχεία τονίζει:

 

 

«Οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι στη Ναύπακτο ξεκίνησαν πριν δύο μήνες. Τότε, πριν δύο μήνες δηλαδή, το ποσοστό των προκρατήσεων είχε αγγίξει περίπου το 40%. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τώρα το ποσοστό θα έχει ανέβει, όπως επίσης σημαίνει πως και το καλοκαίρι η Ναύπακτος θα είναι sold out. Όλα δείχνουν πως φέτος η Ναύπακτος θα έχει τον περισσότερο κόσμο από ποτέ. Αυτό αποδεικνύεται με τις προκρατήσεις. Πάντα η Ναύπακτος είχε σεζόν από 15 με 20 Ιουλίου μέχρι και 15 με 20 Αυγούστου, μέχρι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο μετά το Δεκαπενταύγουστο συγκεκριμένα. Φέτος λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα, καθώς έχουμε προκρατήσεις από τον Ιούνιο, όπως προαναφέραμε. Έχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά 2 μήνες τουλάχιστον.

Τα διήμερα και τα τριήμερα που παλιότερα ήταν όλο το χειμώνα νεκρά στη Ναύπακτο, όπως επίσης και ο Απρίλιος και συνήθως και ο Μάιος, πλέον ως προς την πληρότητα αγγίζουν το 80% κατά τους μήνες αυτούς. Στην ορεινή Ναυπακτία έρχονται σε μεγάλο βαθμό Έλληνες του εξωτερικού και πρωτίστως από την Αμερική και μετά από την Γερμανία. Σχετικά με αυτούς από την Αμερική είναι γνωστό πως φέτος θα έρθουν σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, τουρίστες από το εξωτερικό, από την Γαλλία και την Αγγλία σε πρώτο βαθμό ήδη έχουν κλείσει δεκαήμερα και δεκαπενθήμερα στη Ναύπακτο».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ναυπακτίας για να αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα της περιοχής διεξάγει και “καμπάνια εξωστρέφειας” εντός και εκτός συνόρων η δημοτική αρχή. Μάλιστα φέτος μεταξύ άλλων η στόχευση του Δήμου Ναυπακτίας περιλάμβανε και άνοιγμα στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας.

Εφημερίδα “Συνείδηση” – Δημήτρης Παπαδάκης

Είστε χρήστης παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης; Προβλέπεται χρηματική ποινή 15.000 ευρώ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ