Σοκάρει ο Τζον Γουόλ: «Δύο φορές ήθελα να αυτοκτονήσω»

Η εξομολόγηση του άλλοτε γκαρντ των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς σοκάρει και βάζει ακόμη πιο σοβαρά ζητήματα για την ψυχική υγεία των αθλητών.   Ο Τζον Γουόλ…

ap23015103173917-1

Η εξομολόγηση του άλλοτε γκαρντ των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς σοκάρει και βάζει ακόμη πιο σοβαρά ζητήματα για την ψυχική υγεία των αθλητών.

 

Ο Τζον Γουόλ των πέντε All Star Game και τα σχεδόν 700 ματς στο NBA σόκαρε τον λαμπερό κόσμο του αθλητισμού αποκαλύπτοντας τους… εσωτερικούς του “δαίμονες” που δύο φορές των έφτασαν κοντά στην αυτοκτονία.

«Δεν θέλω να επεκταθώ, αλλά είχα βγάλει ένα video στο οποίο έκανα κάποια σήματα συμμοριών. Αυτές ήταν οι πιο σκοτεινές μέρες μου. Προσπαθούσα να βρω την ευτυχία. Δύο φορές ήθελα να αυτοκτονήσω, αλλά σκέφτηκα αν με πάρω από τη γη, θα έχω απογοητεύσει τα παιδιά μου, ποιος θα τα μεγαλώσει; Ξέρω ότι πρέπει να είμαι εδώ για τα παιδιά μου», είπε ο Γουόλ.

Αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού το 2017 και ένα λάθος σε μία επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα του προκάλεσε μόλυνση. Με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για πολύ μεγάλο αγωνιστικό διάστημα. Και όταν επέστρεψε, δεν ήταν πια ο ίδιος.

«Ξέρω πως είναι και προσπαθώ να πω στον κόσμο ότι το ζήτημα της ψυχικής υγείας είναι σοβαρό. Έπρεπε να πάω σε ένα θεραπευτή μετά από αυτό. Αν δεν ήταν τα δύο αγόρια μου, θα είχα σκοτώσει τον εαυτό μου. Έβαλα ένα όπλο στο κεφάλι μου δύο φορές. Πολύς κόσμος που είναι δίπλα μου και οι τότε φίλοι μου δεν το ήξεραν».

Πηγή: ertsports.gr