ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΣοκ στη Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Σοκ στη Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Σοκ στη Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εγχείρισής του.

Η μορφή του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι ο βασιλιάς Κάρολος «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό».

Το Μπάκιγχαμ δεν ανακοίνωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή τη διάγνωση.

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εκδηλώσεις του, ο 75χρονος θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Βασιλιάς Κάρολος: Η επέμβαση για υπερτροφία προστάτη
Πριν από μία εβδομάδα, ο βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη.

Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου ανήρτησε το «ευχαριστώ» για τις ευχές του κόσμου.

«Ευχαριστούμε όλους όσους έστειλαν τις ευχές τους κατά τη διάρκεια της παραμονής του βασιλιά στο νοσοκομείο. Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι χαρούμενη που η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση της δημόσιας υγείας».

Ο βασιλιάς Κάρολος είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν έλεγχο του προστάτη τους, ανέφερε τότε το παλάτι.

«Όπως χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς ζήτησε θεραπεία για διογκωμένο προστάτη», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση για το χειρουργείο του βασιλιά Καρόλου είχε γίνει λίγη ώρα μετά από εκείνη που γνωστοποιούσε ότι η Κέιτ Μίντλετον θα έκανε χειρουργείο στην κοιλιά, σοκάροντας τους Βρετανούς.

Έξι ημέρες μετά το εξιτήριο, ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, καθώς επισκέφθηκε την εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριχαμ του Νόρφολκ.

Ο Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα παρακολούθησαν τη λειτουργία.

iefimerida.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ