ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣοκ: Πληροφορίες ότι το 10% των rapid tests στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν θετικά

Σοκ: Πληροφορίες ότι το 10% των rapid tests στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν θετικά

Σοκ: Πληροφορίες ότι το 10% των rapid tests στη Θεσσαλονίκη βγαίνουν θετικά

Ανησυχητικά είναι τα πρώτα στοιχεία που διαρρέουν από τα rapid tests για τον κορωνοϊό που πραγματοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που η συμπρωτεύουσα έκλεισε το «εισιτήριο» για το lockdown -μαζί με Λάρισα και Ροδόπη- κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν εκατοντάδες τεστ για κορωνοϊό σε πολίτες, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων, από τις πρώτες ώρες σχηματίζονται τεράστιες ουρές πολιτών, που θέλουν να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, τα πρώτα στοιχεία από τα rapid tests στη Θεσσαλονίκη προκαλούν τρόμο καθώς περί το 10% φέρεται ότι «βγαίνουν» θετικά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θετικών δειγμάτων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στα rapid tests -που γίνονται σε πολλές περιοχές, όπως και στην Πάτρα- τα ποσοστά των θετικών δεν ξεπερνούν το 3% με 4%.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, επικαλούμενος στοιχεία από τα λύματα, προειδοποίησε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής για τον κορωνοϊό, που αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα για να μπει «φρένο» στη διασπορά.

Πηγή: iefimerida.gr 
Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr