ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣοφία Ζαχαράκη: «Η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αγρότες»

Σοφία Ζαχαράκη: «Η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αγρότες»

Σοφία Ζαχαράκη: «Η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αγρότες»

Η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι κάνουν λόγο πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ψίχουλα, ενώ καλούν την Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους.

«Θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο και αγροτικό ρεύμα όπως παλιά. Κάνουμε ειρηνικές διαδηλώσεις, όχι βίαιες, ούτε είμαστε άνθρωποι υποκινούμενοι», είπε ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμού Νάξου.

Η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, αναφέρθηκε σε μία σειρά μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των αγροτών, ενώ τόνισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

«Όσοι έχουμε τις οικογένειές μας στο χωριό καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που έχει ο Έλληνας αγρότης, ειδικά σε περιόδους κλιματικής κρίσης. Αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι η διακυβέρνηση που μείωσε τη φορολογία από το 22% στο 9%», είπε και συνέχισε:

«Η γραμμή επικοινωνίας με τους αγρότες είναι ανοιχτή. Ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό και τα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σε επικοινωνία. Μιλάμε και εξαντλούμε κάθε περιθώριο, οι αγρότες μας είναι στην πρώτη γραμμή».

Από την άλλη ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών τονίζοντας πως πρόκειται για ένα φαινόμενο με πανευρωπαϊκές διαστάσεις.

«Είναι παράλογο και παράδοξο οι αγρότες να διαμαρτύρονται ότι η παραγωγή είναι ακριβή και οι καταναλωτές να διαμαρτύρονται ότι τα προϊόντα είναι ακριβά. Στη μέση κάποιος κερδοσκοπεί», είπε.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ως λύση το αφορολόγητο πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα να ανέρχεται στα 0,07 ευρώ και την ενίσχυση των κτηνοτρόφων και αγροτών σε ζωοτροφές και λιπάσματα.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ