ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΣκυλακάκης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Σκυλακάκης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Σκυλακάκης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

«Τα επόμενα μέτρα θα στοχεύσουν περισσότερο στις περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικότερη μείωση τζίρου» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Στην λήψη νέων στοχευμένων μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά την επαναλειτουργία της οικονομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε στην Βουλή πως «πεποίθησή μας είναι πως η οικονομία θα ανακάμψει σε μεγαλύτερο βαθμό -από ό,τι σε κανονικές συνθήκες- αμέσως μετά το άνοιγμα της οικονομίας που ελπίζουμε να είναι στις 16 Μαρτίου. Τότε θα δούμε και τι νέα μέτρα πρέπει να λάβουμε για τις επιχειρήσεις και την οικονομία» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως τα νέα μέτρα θα αφορούν τα ποσά που χορηγήθηκαν μέσω της επιστρεπτέας 1, 2 και 3.

«Το τι θα συμβεί από πλευράς ανεργίας και υποχρεώσεων μένει ακόμα να το δούμε καθώς θα κάνουμε μια ειδική ρύθμιση για την επιστρεπτέα 1, 2 και 3 που δεν έχουμε ακόμα παρουσιάσει. Μένει επίσης και μια ειδικότερη ρύθμιση για το εργαλείο κάλυψης δαπανών» ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα.

«Τα επόμενα μέτρα θα στοχεύσουν περισσότερο στις περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικότερη μείωση τζίρου. Στην φάση αυτή έχουμε παρατηρήσει ότι στην ίδια περιοχή μπορεί να έχουμε επιχειρήσεις που πάνε καλά και άλλες που πάνε άσχημα. Γι αυτό και έχουμε επιλέξει την ατομική εξειδίκευση. Τα χρήματα είναι πεπερασμένα και οι επιπτώσεις της πανδημίας σημαντικές. Σε ταμειακή βάση οι επιπτώσεις ανέρχονται σε 26 δισ. ευρώ και συνεχίζεται βδομάδα την βδομάδα όσο παρατείνεται η πανδημία».

protothema.gr

foto protothema.gr

Μητσοτάκης για lockdown: Κουράγιο άλλες δυο εβδομάδες για να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr