ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣκουπίδια και παραπήγματα στην παραλία του Λούρου από νωρίς φέτος (εικόνες)

Σκουπίδια και παραπήγματα στην παραλία του Λούρου από νωρίς φέτος (εικόνες)

Σκουπίδια και παραπήγματα στην παραλία του Λούρου από νωρίς φέτος (εικόνες)

Πλήθος από φωτογραφίες ανεβάζουν το τελευταίο διάστημα πολίτες που επισκέπτονται τον Λούρο, όπου διαφαίνεται και πάλι η γνωστή κατάσταση με τα πρόχειρα παραπήγματα, τις υπαίθριες φωτιές που μένουν ακάλυπτες και τα κάθε είδους μπάζα που αφήνουν πίσω τους οι περιστασιακοί κυρίως επισκέπτες.

Ειδικά μετά τις μέρες του Αγίου Πνεύματος το φαινόμενο πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα και το sinidisi.gr να δεχτεί έντονες διαμαρτυρίες συνοδεία πλούσιου “φωτορεπορτάζ”.

Τα σκουπίδια, τα υπολείμματα και οι σκηνές στα πρότυπα «μίνι-πελάδας» είναι παλιά ιστορία και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να απομακρυνθούν ενώ κάποιοι έχουν για  χρόνια στήσει μια ημι-παράνομη κατάσταση, όμως τώρα προστίθενται όλο και πιο πολλοί διερχόμενοι που κάνουν ιδιότυπο κάμπινγκ στο σημείο.

Σε επικοινωνία του sinidisi.gr με το Λιμεναρχείο στο Μεσολόγγι έγινε σαφές ότι η αρμοδιότητα για την αστυνόμευση της περιοχής ανήκει στην Αστυνομία η οποία φυσικά για να παρέμβει σε έκτακτη συνθήκη πρέπει να δεχθεί καταγγελία από πολίτες ή από τον Δήμο.

Το στάτους της περιοχής ήταν πάντα μπλεγμένο και με τα μαγαζιά της παραλίας μήκους 17 χιλιομέτρων(!) που είναι πλέον αρκετά στην περιοχή, η οποία να σημειωθεί ότι προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR, ως μοναδικός υδροβιότοπος, όμως με αφορμή τα διάφορα τριήμερα το πρόβλημα επανέρχεται καθώς όλο και πιο πολλοί ψάχνουν για εναλλακτικές αποδράσεις.

Αγρίνιο: Συνεχίζεται ο τραγέλαφος του πάρκινγκ στην οδό Μαβίλη (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ