ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΣκορδίλης: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη – Είναι κοινό μυστικό των σεισμολόγων»

Σκορδίλης: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη – Είναι κοινό μυστικό των σεισμολόγων»

Σκορδίλης: «Περιμένουμε μεγάλο σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη – Είναι κοινό μυστικό των σεισμολόγων»

Γερμανοί σεισμολόγοι ανέφεραν πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί ένας ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό το ιδιαίτερα ανησυχητικό νέο, μετά τον φονικό σεισμό στη Τουρκία, έρχεται να επιβεβαιώσει και ο Μανώλης Σκορδίλης. Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, μιλώντας στην ΕΡΤ3, αποκάλυψε πως αυτό το ενδεχόμενο «αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των σεισμολόγων εδώ και χρόνια», και αποτελεί «κοινό μυστικό».

«Υπάρχει ένα κομμάτι του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας, που φαίνεται ότι κατά μήκος του δεν έχει γίνει κάποια κίνηση εκεί στο πρόσφατο παρελθόν και η κίνηση αυτή θα συνοδευτεί με έναν ισχυρό σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη», είπε χαρακτηριστικά.

Την έντονη ανησυχία τους για το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κωνσταντινούπολη εκφράζουν και οι Τούρκοι σεισμολόγοι, απλά δεν μπορούν να εικάσουν το πότε, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι θα συμβεί.

Για την Ελλάδα και το αν θα επηρεάσει ένας ενδεχόμενος μεγάλος σεισμός στη Κωνσταντινούπολη, απάντησε πως αυτό «θα εξαρτηθεί από την ισχύ του».

Τούρκος σεισμολόγος: Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη είναι κοντά

«Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα συμβεί ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πότε θα συμβεί. Με τα δεδομένα που έχουμε για τους προηγούμενους σεισμούς και ορισμένα μοντέλα, μπορούμε να πούμε ότι ο σεισμός της Κωνσταντινούπολης είναι κοντά. Δεν θα εκπλαγούμε αν χτυπήσει…» δήλωσε ο Σουκρού Ερσόι, καθηγητής Γεωλογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Γιλντίζ.

«Η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καθόλου καλή. Το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνει σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά το πότε. Ίσως αύριο, ίσως σε 50 χρόνια ή ίσως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος» συμφώνησε ο Γερμανός καθηγητής Γεωφυσικής Ντίτριχ Λάνγκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος καθηγητής Νατζί Γκιορούρ, δήλωσε ότι η πιθανότητα να δοθεί ένας τόσο μεγάλος σεισμός, αντίστοιχος με τον τελευταίο διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία, είναι στο 80%. Μετά τον σεισμό του 1999, είχε πει πως η πιθανότητα για ένα νέο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα 30 χρόνια ήταν στο 62%

iefimerida.gr

Δυτική Αχαΐα: Αύριο το “τελευταίο αντίο” στη μικρή Χρυσάνθη που “έσβησε” στα 5 της χρόνια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ