ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜε σκέτη νοσταλγία όπως για το «Ελβετικόν» δεν την βγάζουμε καθαρή

Με σκέτη νοσταλγία όπως για το «Ελβετικόν» δεν την βγάζουμε καθαρή

Με σκέτη νοσταλγία όπως για το «Ελβετικόν» δεν την βγάζουμε καθαρή

Με σκέτη νοσταλγία όπως για το «Ελβετικόν» δεν την βγάζουμε καθαρή

Συνήθως στην δημόσια συζήτηση δεν απασχολεί και τόσους πολλούς το τι κάνει ο καθένας με την επιχείρησή του, πως τα φέρνει βόλτα, αν έχει να πληρώσει τα χρέη του.

Η κουβέντα μονοπωλείται από τις ανακοινώσεις φορέων που ελάχιστους εκπροσωπούν ή από τις εμμονές ενός μέρους του συνδικαλισμού με τον κρατισμό.

Κόσμος προσλαμβάνεται κι απολύεται, κόσμος δεν έχει τι να κάνει στην πόλη και γυρνάει άσκοπα όλη την ημέρα, κόσμος περιμένει ένα «οκτάμηνο» να βάλει μερικά ένσημα και να πάρει κάποιους μήνες ανεργία αλλά η συζήτηση έξω γίνεται τι έγινε στις τάδε εκλογές του τάδε σωματείου ή τι προβλήματα έχουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία κυρίως.

Ανάθεμα κι αν έχει καταλάβει κανείς ότι για να πάει ο κόσμος για δουλειά πρέπει να είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις ή να φτιάχνονται νέες επιχειρήσεις.

Από νοσταλγία εδώ και λίγες μέρες κατακλύζονται τα τοπικά σόσιαλ μίντια γιατί όντως πολλές μνήμες έχουν συνδεθεί με τους λουκουμάδες που  όλοι φάγαμε κάποτε στο «Ελβετικόν».

Αλλά το γεγονός ότι η περίφημη συνταγή του δεν έγινε-ακόμη-αντικείμενο διεκδίκησης ή το ότι οι ιδιοκτήτες του ήταν οι άνθρωποι ο ένας μηχανικός και ο άλλος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, δείχνουν κι ότι το Αγρίνιο ακόμη και για το συγκεκριμένο «εμβληματικό» (όπως το λένε) κατάστημα δεν ήξερε και πολλά.

Λειτουργούσε σε μια παράλληλη πραγματικότητα που δεν συμβαδίζει και πολύ με εκείνη που υπάρχει έξω.

Σαν να είναι ξεκομμένοι όλοι από την ίδια την εμπορική διαδικασία, εκτός από την παραγωγική.

Ο καθένας τραβάει το λούκι του μόνος του την ώρα που νέοι άνθρωποι κάνουν επιχειρηματικές προσπάθειες που είναι από την αρχή καταδικασμένες γιατί δεν υπάρχει ένας να τους πει «έι, δεν έχει χώρο το Αγρίνιο για άλλο ένα καφέ» ή «δεν στέκεται εδώ κατάστημα που είναι για το Χαλάνδρι!

Αλλά θα μου πεις, εδώ τις προάλλες μιλούσε ένας τοπικός οικονομικός παράγοντας σε κομματική συγκέντρωση και τους έλεγε με αγανάκτηση ότι «κλείνουμε την πόλη το καλοκαίρι και φεύγουμε» και δεν του είπε ένας ότι στο συγκεκριμένο κόμμα η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνούν με αυτό το «κλείνουμε και φεύγουμε»!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Με σκέτη νοσταλγία όπως για το «Ελβετικόν» δεν την βγάζουμε καθαρή

“Τρέχουν” δύο γκάλοπ για Αγρίνιο – Αιτωλοακαρνανία, το ένα από Πάτρα μεριά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ