ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣυζητώντας για αθλητικό πνεύμα

Συζητώντας για αθλητικό πνεύμα

ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ  ΚΑΙ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟY

Η χαρά, η επικοινωνία και η συμμετοχή, αποτελούν  στοιχεία της καθημερινότητας απαραίτητα για την εφηβική  ζωή. Κάνουν τη γνώση πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργούν νέες στάσεις και διευκολύνουν την εμπέδωση νέας κουλτούρας.

Μοιραζόμενοι τις ιδέες αυτές η ΠΑΕ Παναιτωλικός, ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλ/νιας και τα μέλη της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου Παναιτωλίου οργάνωσαν μια συνάντηση-συζήτηση με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα αθλητικής βίας, ρατσιστικών συμπεριφορών και την επεξεργασία θετικού αθλητικού πνεύματος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  το πρωί της Τετάρτης 2 Απριλίου 2014 στους χώρους του Γυμνασίου.
Το καλωσόρισμα έκαναν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ντόρα Μαργάρα και ο κ. Ρένος Χριστοδουλίδης ως Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Αιτωλ/νιας που αναφέρθηκαν στην σημασία ανάπτυξης νέου πολιτισμού συμπεριφοράς στους αθλητικούς χώρους και στη συμβολή όλων μας στην επίτευξη του στόχου.
Ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας κ. Μ. Μπελεβώνης, αναφέρθηκε στην συστράτευση της ΠΑΕ Παναιτωλικός στην προσπάθεια πρόληψης των φαινομένων βίας στα γήπεδα και στην συστηματική συνεργασία της ΠΑΕ με φορείς εκπαίδευσης.
Ο  κ. Γρήγορης Βασιλόπουλος Πρόεδρος του Δ. Σ. του Ολυμπιακού Παναιτωλίου τόνισε το πολύπλευρο έργο που αναπτύσσουν οι αθλητικοί οργανισμοί και τις προσπάθειες ενίσχυσης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών μέσα από νέες αθλητικές δραστηριότητες. Οι κκ Π. Μελισσάς, Δ. Κουτρουμάνος, Junior Manuel Olivieira Silva και Andre Bikey, γνωρίστηκαν με μαθητές και καθηγητές, επικοινώνησαν τις ιδέες και εμπειρίες τους σχετικά με το ποδόσφαιρο, την συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών, τις καθημερινές δραστηριότητες των αθλητών, την δραστηριοποίηση όλων στην πρόληψη της βίας στους αθλητικούς χώρους. Απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών και ανέφεραν εμπειρίες και συναισθήματα της επαγγελματικής τους πορείας.  Η χαρά, τα χαμόγελα, οι φωτογραφίες, η μουσική και ο λόγος πλημμύρισαν τους χώρους του σχολείου και ζωντάνεψαν την καθημερινότητα όλων.Οι μαθητές ήταν που πρότειναν την εκδήλωση, η καθηγήτριά τους κ. Χριστίνα Παπατριανταφύλλου ανέλαβε την οργάνωση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου υποστήριξε την δραστηριότητα και οι παραπάνω φορείς ανταποκρίθηκαν με χαρά και προθυμία. Έτσι η ιδέα έγινε πράξη και νέο βίωμα για τους έφηβους μαθητές.
Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου ευχαριστεί θερμά την ΠΑΕ Παναιτωλικός για την πολύπλευρη υποστήριξη του έργου του σχολείου. Το όραμά και η ουσιαστική συμβολή τους στην διαμόρφωση κουλτούρας ευγενούς άμιλλας αποτελούν θετική πρακτική για όλους μας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr