ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣτο Σισμανόγλειο ο Θάνος Πλεύρης μετά την έκρηξη: Εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια

Στο Σισμανόγλειο ο Θάνος Πλεύρης μετά την έκρηξη: Εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια

Στο Σισμανόγλειο ο Θάνος Πλεύρης μετά την έκρηξη: Εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια

Στο ευτύχημα πως από την έκρηξη στο ΑΤΜ που βρίσκεται μέσα στο Σισμανόγλειο δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές στάθηκε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (07.07.2022) στο νοσοκομείο.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε μια επίθεση. Έχει γίνει μια εκτεταμένη καταστροφή πέριξ του μηχανήματος. Θα τα αποκαταστήσουμε άμεσα» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του έξω από το Σισμανόγλειο.

Στις 04:30 το πρωί, τέσσερις δράστες, ντυμένοι γιατροί, μπήκαν στο χώρο του νοσοκομείου όπου βρίσκεται το ΑΤΜ και το ανατίναξαν με αέριο. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς ο χώρος.

Οι ζημιές αυτές, είπε ο υπουργός Υγείας «θα αποκατασταθούν εντός της ημέρας». Το Σισμανόγλειο, σημείωσε, συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη στο εσωτερικό του ισογείου.

«Είναι εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του νοσοκομείου. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο» είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στα νοσοκομεία τόνισε ότι αυτά ήδη υπάρχουν. «Η φύλαξη των νοσοκομείων έχει συγκεκριμένο στόχο» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας για την επίθεση. «Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsit.gr

Ναυπάκτιος ο 68χρονος που έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ