ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣυντονισμένος Αγώνας για την συνέχιση των συμβάσεων των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές

Συντονισμένος Αγώνας για την συνέχιση των συμβάσεων των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές

Απαραίτητοι οι εργαζόμενοι για την συνέχιση του έργου των κοινωνικών δομών

Συντονισμένος Αγώνας για την συνέχιση των συμβάσεων των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές

Ο δήμος Αγρινίου, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κάνουν συντονισμένες προσπάθειες ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 10 εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές τους, οι οποίες έχουν λήξη από τις 28 Νοεμβρίου.

Ο δήμος Αγρινίου, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και οι συνεργαζόμενοι φορείς απ’ όπου οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Ιατρείο κ.λ.π.) του δήμου και τις Μητρόπολης προσελήφθησαν, επιχειρούν μέσω κοινών προσπαθειών να συνεχίσουν την σύμβαση των 10 ατόμων που εργάζονται στις κοινωνικές δομές καθώς η σύμβασή τους έχει λήξει από τις 28 Νοεμβρίου.

Ήδη τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά έχουν αποσταλεί στο υπουργείο και αναμένεται απάντηση. Οι αρμόδιοι ευελπιστούν θετική απάντηση και σύντομα διαφορετικά οι κοινωνικές δομές θα είναι επί ξύλου κρεμάμενες, καθώς το εν λόγω ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την ψυχή τους. Επί της ουσίας η λειτουργία των κοινωνικών δομών οφείλεται αποκλειστικά σχεδόν σ’ αυτά τα άτομα που μάλιστα διαθέτουν και την απαιτούμενη καλλιέργεια και παιδεία. «Ο στόχος είναι να προχωρήσει, να συνεχιστεί η σύμβαση. Τα άτομα στις κοινωνικές δομές μας καλύπτουν και μας βοηθούν πάρα πολύ. Είναι όλοι αξιόλογοι, χωρίς τα άτομα αυτά το πρόγραμμα δεν θα είχε το αποτέλεσμα που έχει σήμερα, είναι απολύτως απαραίτητα, κρατάνε σε πολύ μεγάλο βαθμό όλες τις κοινωνικές δομές και το γραφείο αιτημάτων δυο δήμου», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Καλαντζής. Η προσπάθεια προσανατολίζεται στο να ανανεωθούν οι συμβάσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή επ’ αορίστου, αν και εκ μέρους του υπουργείου η πρόθεση ανανέωσης πιθανότατα είναι για ένα χρόνο.

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές είχαν μπει σ’ αυτές μέσω προγράμματος που όλοι διακαώς επιθυμούν να συνεχιστεί για να συνεχίσει το κοινωνικό έργο του δήμου και της μητρόπολης ακάθεκτο χωρίς παρεμβολές ή καθυστερήσεις. Οι προθέσεις βέβαια της Ε.Ε., η οποία σε πολλά είναι χρηματοδότης  είναι ανανεωμένες, δηλαδή ψάχνει νέα πράγματα, τα οποία να έχουν την δυνατότητα να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες με σύγχρονους μεθόδους και για περισσότερο κόσμο. Οι προσπάθειες που γίνονται είναι συντονισμένες ώστε να αποδώσουν και να αποτελέσουν και μοχλό πίεσης προς το υπουργείο, ώστε η συνέχιση των συμβάσεων των 10 ατόμων που στελεχώνουν τις κοινωνικές δομές του δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας να ανανεωθούν για ένα έτος, τουλάχιστον σε πρώτη φάση και αμέσως μετά η ανανέωση να είναι επ αόριστον, αν δεν είναι δυνατόν να ανανεωθούν κατ ευθείαν επ αόριστον.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr