ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣυνέντευξη Τύπου για την αφισοκόλληση

Συνέντευξη Τύπου για την αφισοκόλληση

Συνέντευξη Τύπου  για την αφισοκόλληση

«Αγαπάω το Αγρίνιο. Ομορφαίνω την πόλη μου. Προστατεύω το περιβάλλον»

Συνέντευξη Τύπου

για την αφισοκόλληση

Την ερχόμενη εβδομάδα ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Πρασίνου και Καθαριότητας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επαγγελματικών κλάδων για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης

 

Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Αγρινίου κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, στην οποία μέσω των τοπικών ΜΜΕ θα παροτρύνει τους πολίτες να ενδιαφερθούν περισσότερο για την εικόνα της πόλης τους, κάτι που συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα ζωής. Σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα και την αφισοκόλληση που έχει «κυριέψει» την πόλη.

Ο δήμος Αγρινίου, έχει έρθει σε επαφή με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με παντός τύπου αφισοκολλήσεις και τους έχει ενημερώσει για την πρόθεσή του να εφαρμόσει το νόμο για την παράνομη αφισοκόλληση, καθώς επίσης οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειές του.

Παράλληλα, για την μεγαλύτερη προώθηση του εγχειρήματος ο δήμος έχει προχωρήσει στην δημιουργία αφίσας, η οποία εκτός της ηλεκτρονικής της μορφής θα τοποθετηθεί στα νομικά σημεία, η οποία στέλνει το μήνυμα σε όλους τους πολίτες, γράφοντας: «Αγαπώ το Αγρίνιο – Ομορφαίνω την πόλη μου – Προστατεύω το περιβάλλον». 

Η προσπάθεια γίνεται για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής, δεδομένου ότι το Αγρίνιο διαθέτει κάποια κουλτούρα και το ζήτημα, σε σύγκριση με άλλες περιφερειακές πόλεις, αλλά και πάλι το ζήτημα αποτελεί. Ο κ. Καλαμπαλίκης δήλωσε μεταξύ άλλων: ««Το μέτρο θα το εφαρμόζαμε λίγες μέρες αφότου αναλάβαμε ως νέα δημοτική αρχή, διότι παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο της αφισοκόλλησης σε δέντρα, κολώνες, τοίχους κτλ..Επειδή όμως  δεν θέλαμε να βρεθεί έστω και ένας που να πει «δεν γνώριζα» για το λόγο αυτό δώσαμε επιπλέον χρόνο για ενημέρωση και προετοιμασία.. Έχουμε τοποθετήσει ειδικά πλαίσια  για τα κηδειόχαρτα και τις αφίσες μέσα στην πόλη και σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο. Στείλαμε επιστολές, συναντηθήκαμε με όλους τους εμπλεκόμενους  και τους είπαμε ότι, αν δε συμμορφωθούν από 1ης Μαρτίου 2015 θα πέφτουν πρόστιμα. Θεωρούμε αυτονόητη την συνεργασία».

Η αφίσα που δημιουργήθηκε για την προώθηση της υπόθεσης αυτής αποτυπώνει μια ζωγραφιά, η οποία ανήκει στην μικρή Δάφνη Στάϊκου και αποσκοπεί στο να πείσει όλους τους πολίτες ότι η υπόθεση πέραν της ποιότητας ζωής αφορά και το μέλλον, τα νέα παιδιά και την παιδεία που θα πρέπει να αποκτήσει για τους κοινόχρηστους χώρους, αφού εξάλλου τους ανήκουν.

Κων/νος Χονδρός

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr