ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΣυνέντευξη Γιώργου Παπαναστασίου, υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου στον «Δυτικά FM 96.1»

Συνέντευξη Γιώργου Παπαναστασίου, υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου στον «Δυτικά FM 96.1»

Στοχεύοντας στο παρών της πόλης

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου με τη δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Νέα Αρχή – Τόπος να Ζεις», παραχώρησε συνέντευξη χθες στον «Δυτικά FM 96.1». Ο κ. Παπαναστασίου επέκρινε την παρούσα δημοτική αρχή για λάθη, παραλείψεις και τον τρόπο που αξιοποίησε τους πόρους του ΕΣΠΑ, παρουσίασε τις δικές του προτάσεις για την πόλη και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα αναδειχθεί ο επόμενος δήμαρχος Αγρινίου, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις που του απεύθυναν οι ακροατές.

Με μόλις δύο ημέρες να απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, ο κ. Παπαναστασίου μετέφερε την εκτίμησή του ότι στον ένα μήνα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνέντευξή του το προεκλογικό κλίμα έχει ανάψει και έχει ενταθεί, χωρίς όμως να παρατηρηθούν οι συνθήκες του παρελθόντος, αφού πιστεύει ότι αυτή η προεκλογική περίοδος είναι πολύ διαφορετική και πιο πολιτισμένη, ενώ και οι πολίτες εμφανίζονται περισσότερο συνειδητοποιημένοι. Παράλληλα όμως, καταφέρθηκε εναντίον της παρούσας δημοτικής αρχής, κατηγορώντας την ότι λειτουργεί με αδιαφανείς διαδικασίες, οι οποίες υποστήριξε ότι αφήνουν υπονοούμενα για οικονομικές ατασθαλίες.
Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Παπαναστασίου συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του, πραγματοποίησε επισκέψεις σε όλες τις γειτονιές και δημοτικές κοινότητες που απαρτίζουν τον δήμο Αγρινίου, όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους και φορείς. Υποστήριξε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν ασχολείται με τα προβλήματα των κατοίκων των πιο απόμακρων περιοχών της πόλης, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο ότι ο Καλλικράτης δεν κατάφερε να λειτουργήσει ομογενοποιητικά.
Στη συνέντευξή του, ανέδειξε ως μεγάλα προβλήματα περιοχών του διευρυμένου δήμου Αγρινίου την έλλειψη νερού κατάλληλου προς πόση, το οποίο θεωρεί ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής, την ύπαρξη μικρών οικισμών που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, τις δυσανάλογα μεγάλες χρεώσεις για το κόστους του νερού σε απομακρυσμένα σημεία του δήμου και την αύξηση των δημοτικών τελών, για τα οποία δεσμεύτηκε να μειώσει. Παράλληλα, μίλησε για πολλές εργασίες αυτεπιστασίας που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφέροντας ως παράδειγμα τις αποψιλώσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό από υπαλλήλους του δήμου σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στο γήπεδο του Αι-Γιάννη Ρηγανά.
Πέρα όμως από τα λεγόμενα «μικρά» έργα, ο κ. Παπαναστασίου μίλησε και για τα «μεγάλα» έργα, με ιδιαίτερες αναφορές στα έργα του ΕΣΠΑ. Επανέλαβε παλιότερη δήλωσή του ότι αυτά αποτελούν τα μόνα έργα τα οποία έχει να παρουσιάσει ο κ. Μοσχολιός, αν και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται, όπως ύποστήριξε, και έργα τα οποία υλοποιούνται από την Περιφέρεια, αναφέροντας ως παράδειγμα τα υπό κατασκευή σχολεία. Παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε πολύ δουλειά προκειμένου να προσυπολογιστούν αυτά τα έργα αλλά θεωρεί ότι η δουλειά έγινε αποσπασματικά. Ως τέτοια, ανέφερε για παράδειγμα την ανάπλαση του Πάρκου, έργο που έχει «σκαλώσει» στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον ποδηλατόδρομο που θα κατασκευαστεί στον Αη-Γιάννη Ρηγανά, κατηγορώντας τον κ. Μοσχολιό ότι δεν ενδιαφέρεται για την πόλη.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα, το οποία ο ίδιος θεωρεί ως στρατηγικό στόχο που θα έπρεπε να είναι από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες του δήμου, είναι κατά τον κ. Παπαναστασίου ο «κάθετος» οδικός άξονας που θα ενώνει το λιμάνι του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια οδό, το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και στη συνέχεια την Λαμία. Υποστήριξε ότι ένας τέτοιος άξονας που θα ενώνει το δυτικό με το ανατολικό λιμάνι της Ελλάδας, θα καταστήσει το Αγρίνιο μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο στη χώρα. Μάλιστα δεν απέκλεισε και την κατασκευή του άξονα Ναυπάκτου-Άμφισας-Ιτέας-Λαμίας, ως συμπληρωματικό όμως, αφού εκτιμά ότι η δική του πρόταση θα μειώσει κατά πολύ τις αποστάσεις ανάμεσα στις δύο πόλεις.
Σε ερώτημα που του τέθηκε για το πώς θα αντιμετωπίσει τα έργα του ΕΣΠΑ έτσι όπως έχουν δρομολογηθεί, αν αναλάβει την δημοτική αρχή, απάντησε ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο, αφού θα πρέπει να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτά να απενταχθούν από το πρόγραμμα, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε τα έργα να καταστούν λειτουργικά. Αναφέρθηκε για παράδειγμα στο ζήτημα της ανάπλασης του Πάρκου, υποστηρίζοντας ότι δεν σχεδιάστηκε δίχως να υπάρχει διαβούλευση και αντιπροτείνοντας μια ηπιότερη παρέμβαση, ενώ κατέκρινε τον δήμαρχο Αγρινίου, κ. Μοσχολιό, για τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαναστασίου απάντησε σε ερωτήσεις τις οποίες απεύθυναν ακροατές του σταθμού. Για το ζήτημα του γηπέδου του Παναιτωλικού και το «πέταλο», χαρακτήρισε την ομάδα «ιδέα» για το Αγρίνιο και συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να βοηθά όσο μπορεί την ομάδα. Ερώτημα τέθηκε επίσης για το αθλητικό κέντρο στην αερογέφυρα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, για τις οποίες επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθούν ώστε το Αγρίνιο να αποκτήσει ουσιαστικές αθλητικές υποδομές. Ένας άλλο ακροατής έθεσε το ερώτημα για το τι είδους σχέσεις θα έχει ο κ. Παπαναστασίου με τους εργαζόμενους του δήμου, αν εκλεγεί στον δημαρχιακό θώκο. Στην απάντησή του, επανέλαβε την δέσμευσή του, όπως είχε κάνει και σε προηγούμενη συνέντευξή του, για τη διατήρηση καλών σχέσεων με το προσωπικό του δήμου,  άφησε αιχμές όμως κατά του νυν δημάρχου της πόλης για το γεγονός ότι συγγενικά άτομα υπαλλήλων στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του.
Πρωτοβουλίες τις οποίες ο κ. Παπαναστασίου θεωρεί απαραίτητες για την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης του Αγρινίου, περιλαμβάνουν την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και ειδικά της μεταποίησης των τοπικών προϊόντων, την κατοχύρωση ταυτότητας των προϊόντων και την ενίσχυση των βιολογικών καλλιεργειών, ώστε να κινηθεί κατ’΄επέκταση και η τοπική αγορά.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά FM 96.1», ο κ. Παπαναστασίου εξέφρασε την άποψη ότι διαθέτει το πλέον ποιοτικό ψηφοδέλτιο, ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί ήταν αυτοί που προσήλθαν αυτόβουλα ζητώντας να συνεργαστούν μαζί του, ανεξαρτήτως πολιτικής καταγωγής. Τέλος, συμπλήρωσε ότι το ζητούμενο δεν είναι να θυμάται ο ίδιος τα παλιά αλλά να είναι περήφανος για το παρόν και την πόλη που ζουν και μεγαλώνει τα παιδιά του.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr