ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΣυνελήφθησαν οι δύο δράστες 40 λεπτά μετά την ληστεία

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες 40 λεπτά μετά την ληστεία

 

Άρπαξαν με την απειλή όπλου από ταχυδρομικό υπάλληλο στη Στράτου του δήμου Αγρινίου 8.000 με 10.000 ευρώ. Μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν στον Σπάρτο του δήμου Αμφιλοχίας.

 

Χθες το πρωί, περίπου στις 9:00, δύο άνδρες ηλικίας 33 και 38 ετών που φορούσαν κράνος μοτοσικλέτας επιτέθηκαν και λήστεψαν στην Στράτου του δήμου Αγρινίου ταχυδρομικό διανομέα, ο οποίος έφερε πάνω του χρήματα μεταξύ 8.000 και 10.000 ευρώ. Οι δύο δράστες μετά από καταδίωξη των αστυνομικών αρχών και τον εγκλωβισμό του δικύκλου που επέβαιναν σε αγροτικό δρόμο στο Σπάρτο, του δήμου Αμφιλοχίας, συνελήφθησαν.

Ο ένας εκ των δύο δραστών τραυματίστηκε, ενώ ένας από τους δύο ήταν Αγρινιώτης και γνώριμος της αστυνομίας από παλαιότερες υποθέσεις που είχε αναμειχθεί. Ο τραυματισμένος δράστης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου διαπιστώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός του και στη συνέχεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου παραμένει φρουρούμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στην καταδίωξη συμμετείχαν πολλές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, καθώς δόθηκε σήμα προς πάσα κατεύθυνση, διότι αρχικά δεν ήταν γνωστό το χρηματικό ποσό που απέσπασαν από τον ταχυδρομικό διανομέα, δεδομένου ότι χθες ήταν ημέρα πληρωμών. Αρχικά, όχημα της ασφάλειας εντόπισε την μηχανή κυβισμού των δραστών και ενημέρωσε την υπόλοιπη δύναμη ξεκινώντας έτσι η καταδίωξη. Οι δράστες εκτός του σάκο με τα χρήματα πήραν από τον διανομέα ακόμη έναν σάκο με έγγραφα.

Η άμεση σύλληψη των δραστών, μόλις 40 λεπτά περίπου μετά την ληστεία, υποδηλώνει την ετοιμότητα των αστυνομικών, ενώ σημείωσαν και επιτυχία.

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr