ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΣτις συνελεύσεις των μπλόκων οι αποφάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις μετά το ξενύχτι στη Βάθη

Στις συνελεύσεις των μπλόκων οι αποφάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις μετά το ξενύχτι στη Βάθη

Στις συνελεύσεις των μπλόκων οι αποφάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις μετά το ξενύχτι στη Βάθη

Στις συνελεύσεις σε κάθε μπλόκο, που θα διεξαχθούν όλο το σαββατοκύριακο θα ληφθούν οι αποφάσεις για την συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων μετά την χωρίς αποτέλεσμα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Βάθη μεταξύ των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και του κυβερνητικού κλιμακίου αποτελούμενο από τους Σταύρο Αραχωβίτη (υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης), Κατερίνα Παπανάτσιου (υφυπουργό Οικονομίας),  Σωκράτη Φάμελλο (υφυπουργό Περιβάλλοντος) και Τάσο Πετρόπουλο (υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης).

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν αγρότες στο Agronews, τα μπλόκα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και μάλιστα οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν είναι προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τη πλευρά του υπουργείου ανακοινώθηκαν ορισμένες πρώτες παρεμβάσεις, μια δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, ωστόσο οι αγρότες δεν ικανοποήθηκαν με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στα μπλόκα και σήμερα να αποφασίζουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

«Το πρώτο μέτρο είναι η επίλυση του ζητήματος των εργατών γης από τρίτες χώρες, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης , ενώ «έχουν δρομολογηθεί παρεμβάσεις στα λιπάσματα τα φυτοφάρμακα, τους σπόρους και στις υπόλοιπες εισροές».

Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους κτηνοτρόφους ότι θα εισαχθεί η ΠΟΠ Φέτα στο πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία. «Αφορά 153.000 μερίδες καθημερινά για το 2019-2020, 300.000 μερίδες για το 2020-2021, και 600.000 για το 2021-2022», διευκρίνισε.

Οι δυο πλευρές συζήτησαν για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών, με τον κ. Αραχωβίτη να δηλώνει ότι ήταν «ένα από τα κύρια αιτήματα των μπλόκων την χρονιά που πέρασε. Προς αυτή την κατεύθυνση είχαμε την χορήγηση ενισχύσεων (…) στους αιγοπροβατοτρόφους και για τα ροδάκινα και θα συνεχίσουμε και σε άλλα προϊόντα».

Για τους δασικούς χάρτες, ανέφερε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε με τη συνεργασία των δασαρχείων, των Περιφερειών και του ΟΠΕΚΕΠΕ και υποσχέθηκε ότι «κανείς δε θα χάσει τις επιδοτήσεις του».

agronews.gr

Η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα αίτημά μας δηλώνει η Πανελλαδική των μπλόκων – Σύσκεψη απόψε στο Χαλίκι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr