ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣυνάντηση Τριανταφύλλου, Λουκόπουλου στις πληγείσες περιοχές της Ορεινής Ναυπακτίας

Συνάντηση Τριανταφύλλου, Λουκόπουλου στις πληγείσες περιοχές της Ορεινής Ναυπακτίας

Συνάντηση Τριανταφύλλου, Λουκόπουλου στις πληγείσες περιοχές της Ορεινής Ναυπακτίας

Τριανταφύλλου, Λουκόπουλου2 Την ορεινή Ναυπακτία επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Λουκόπουλο στο χωριό της Κλεπάς.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι το κατολισθητικό φαινόμενο, που έπληξε το χωριό, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο.

Ο κ. Λουκόπουλος βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τους κατοίκους των περιοχών, που επλήγησαν το προηγούμενο διάστημα και κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ναυπάκτου έχουν προχωρήσει στις καταγραφές των ζημιών.

Τριανταφύλλου, ΛουκόπουλουΕιδικά για το κατολισθητικό φαινόμενο στην Κλεπά αλλά και μικρότερης έκτασης κατολισθήσεις σε γειτονικές περιοχές αναμένεται άμεσα γνωμάτευση από το ΙΓΜΕ, που θα αφορά στην επικινδυνότητα καθώς και εκτίμηση για τη δυνατότατα άμεσων μέτρων αντιστήριξης στο χωριό.

Όπως ενημερώθηκε η βουλευτής από τον αντιδήμαρχο κ. Καρακώστα έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, όμως, απαιτείται, να διερευνηθεί πιο προσεκτικά μια λύση για το χρονίζον πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή, που κάθε τόσο δημιουργεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Η κα. Τριανταφύλλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με κατοίκους της περιοχής, που επλήγησαν.

Από την πλευρά της η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως από την πολιτεία θα πρέπει άμεσα, να δοθεί βοήθεια και στέγη στους πληγέντες. Επίσης θα πρέπει ταχύτατα να δοθεί το πόρισμα από το ΙΓΜΕ, ώστε να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για το αν μπορούν οι κάτοικοι, να παραμείνουν στις περιοχές αυτές. Τόνισε επίσης πως πέρα από την καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών είναι αναγκαία μια τεκμηριωμένη επιστημονικά απάντηση για τις αιτίες του φαινομένου και τη σωστή αντιμετώπισή του.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr